Ugrás a tartalomhoz

Két dobogós hely (videóval)

Arany és bronzérmet szereztek a Mezőkövesdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság sportolói a Megye legerősebb tűzoltója elnevezésű páros versenyen.

Városunk tűzoltói a szerteágazó munkájuk mellett a sport területén is kimagaslóan teljesítenek. Az erőversenyt immár második alkalommal szervezték meg a tűzoltók a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban augusztus 16-án. Az eseményen összesen 17 csapat vett részt. A Borsod megyei tűzoltóságok mellett a megyehatáron túlról, Egerből is érkezett csapat a megméretésre.


Nehéz feladatok

Az indulók idén is több számban mérték össze a tudásukat, elsősorban gyorsaságukat, valamint fizikai erejüket. „A versenyzőknek egy közel 300 kg-os gumiabroncsot kellett többször felemelniük és átfordítaniuk a kijelölt távon, valamint vízzel töltött sörös palackokat pakoltak át egyik helyről a másikra. Emellett egy tömlő összeszerelése és futás szerepelt a feladatok között.” – mondta Koroknai Péter, tű. alezredes, a Mezőkövesdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltó parancsonoka.

A viadal kitűnően sikerült a házigazdáknak, hiszen az első, valamint a harmadik helyet is a kövesdi lánglovagok szerezték meg.
A versenyen nagy küzdelemben a Czudar Richárd tű. törzsőrmester és Csörgő Gábor tű. főtörzsőrmester alkotta csapat végzett az élen, míg a bronzérmet Farkas Lóránd tű. zászlós és Tóth József tű. főtörzsőrmester vehette át az eredményhirdetésen.
Az ezüstérmet a Miskolci Katasztrófavédelmi Kirendeltség képviseletében induló Ladinszki Levente tű. törzszászlós és Cirba Róbert tű. őrmester szerezte meg.
A csapatok a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felajánlásában oklevelet, ezen felül a győztes egy vándorkupát kapott. A verseny megszervezésében és lebonyolításában oroszlánrészt vállaló Bukta Tamás jóvoltából, a támogatók minőségi borokat és pólókat ajánlottak fel a dobogósok részére.

Kapcsolódó hírek