Ugrás a tartalomhoz

Tisztes helytállás (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

MOL-Pick Szeged - Mezőkövesdi KC 33-21 (16-10)

Tisztesen helytállt városunk felnőtt csapata Európa egyik legjobb együttesének vendégeként. Kézilabdázóink 12 góllal kaptak ki a kiváló játékosokkal felálló Tisza-parti gárda ellen.

Az NBI-es kézilabda bajnokság 3. fordulójában az EHF Kupa győztes, bajnoki és Magyar Kupa ezüstérmet szerző Szeged otthonában léptek parkettre Lókodiék szeptember 13-án. A papírforma egyértelműen hazai sikert ígért, ennek ellenére kézilabdázóink nem feltartott kezekkel látogattak Csongrád megyébe.


Jó kövesdi kezdés

Zubaiék az összecsapás elején villámgyorsan megléptek 3-1-re, de az MKC alaposan visszavágott a jól kezdő hazai gárda jó nyitányára. Kézilabdázóink a lendületes és ötletes játéknak köszönhetően egy 5-0-ás sorozatot produkáltak, így a 10. percben 6-3-as kövesdi vezetés állt az eredményjelzőn. Ezt követően Vadkertiék rendezték a sorokat, ennek eredményeként szép lassan megkezdték a felzárkózást és a 16. perc végén el is tüntették a különbséget (8-8). A játék képe a folytatásban sem változott. A hazaiak átvették a vezetést és fokozatosan növelték a két csapat közti távolságot, amely az első félidő végére hat találatra duzzadt.
A második játékrészben is a szegediek akarata érvényesült. A hazaiak Ancsin kínai figurából szerzett gólja után tízre tornázták fel a különbséget, így a 42. percben 24-14-re álltak a csapatok. A nagy hátrány ellenére becsülettel küzdött az MKC és Radnic, Nakhajenka, valamint Lókodi vezérletével meg is nehezítették a kék-feketék dolgát, akik a mérkőzés záró 20 percében csak kettővel lőttek több gólt együttesünknél. Kézilabdázóink a mérkőzés összképét tekintve tisztesen helytálltak, hiszen a Komló 25, valamint a Cegléd 15 gólos veresége után az MKC csak 12 találattal kapott ki a bajnoki címre is jó eséllyel pályázó szegediektől.
Csapatunk három forduló után a 10. helyen áll a bajnokságban jelenleg még pont nélkül.


Egy itthon, egy idegenben

Lókodiék legközelebb az újonc Sport36-Komló gárdáját látják vendégül a bajnokságban Mezőkövesden. Az összecsapás szeptember 17-én, szerdán 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.
Együttesünk négy nappal később, azaz szeptember 21-én, vasárnap a Ceglédi KKSE otthonában lép majd parkettre 18 órától.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

MOL-Pick Szeged - Mezőkövesdi KC 33-21 (16-10)
Férfi kézilabda NB I, 3. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1800 néző, Játékvezetők: Bócz, Wiedemann
Pick Szeged: Wyszomirski - Parrondo 2, Balogh 2 (1), Bombac 4, Zubai 4 (1), Ilyés 2, Vadkerti 4. Csere: Sierra (kapus), Ancsin 5, , Blazevic 1, Prodanovics 4 (2), Robledo 1, Vranjes 4, Sztojanov. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor
MKC: Liszkai - Vasics 3, Dzono 1, Pavlovics, Radnics 6, Szepesi, Trivkovics. Csere: Volarevics (k), Lókodi 4, Szepesi, Pálos 2, Molnár, Nakhajenka 4, Purgaszemi 1. Vezetőedző: Skaliczki László
Hétméteres: 4/4, ill. 1/0
Kiállítás: 2, ill. 6 perc

(fotó: www.pickhandball.hu)

Kapcsolódó hírek