Ugrás a tartalomhoz

Új oktatási és innovációs központ városunkban (videóval)

Mezőkövesd hírei

Bemutatták az új Oktatási és Innovációs Központot városunkban. A gépészeti, a villamos, a technológus, illetve a fém-forgácsoló szakképzésben résztvevő diákok ebben a megújult és számos géppel berendezett épületben tölthetik le gyakorlati óráikat.

Szeptember 8-án Bakai László, a Bakai Kft. ügyvezetője gyár- és oktatási központ látogatásra, bemutatásra invitálta Bihall Tamást, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, Mezőkövesd polgármesterét, dr. Fekete Zoltánt, Molnár Istvánnét, az Oktatási Bizottság elnökét, Csirmaz Istvánt, a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola igazgatóját, cégvezetőket, illetve oktatásban dolgozó szakembereket.
A Kft. műhelyeinek megtekintése után az ügyvezető bemutatta a több tíz millió forintból megvalósult Oktatási és innovációs Központ épületét és berendezéseit.
„Elsőként megvásároltuk a régi Mezőgép épületét, amit felújítottunk, új eszterga és egyéb gépeket szereztünk be és alakítottuk ki ezt az új, modern tanműhelyt, amelyre pályázaton nyertünk forrást. Elhatároztuk, hogy egy olyan oktatási központot alakítunk ki, ahol a szakképző iskolákba járó diákok számára biztosítunk gyakorlati képzést, amelyhez a megfelelő, modern infrastruktúra is. Olyan fiatalokat akarunk itt tanítani, akik szakmájukban kiváló szakemberként kerülnek ki a munkaerőpiacra. Emellett ebben az épületben lehetőségünk nyílik képzések, tanfolyamok megtartására munkatársaim számára, annak érdekében, hogy versenyképesek legyenek, tartani tudják a szakmai fejlődés iramát, bővíthessük a piacunkat. Az új központ tudja fogadni a gépészeti és hasonló területen tanuló főiskolásokat, diploma előtt állókat is” – mondta el Bakai László, a Bakai Szerviz Kft. ügyvezetője.
Ebben a központban többek között azoknak a tanulóknak nyílik lehetőségük gyakorolni a szakmájukat, akik a  gépész, a villamos, a technológus, illetve a fém-forgácsoló területet választották.
A felszerelt oktatási helyiség a környező szakképző intézményekbe, főként a mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskolába járó tanulók gyakorlati tudásának megszerzésében nagyon hasznos feladatot lát el.
A tervek szerint már szeptember 1-jén el szerették volna kezdeni a munkát a központban, azonban jelenleg még néhány engedély szükséges ahhoz, hogy a diákok ott vehessenek részt gyakorlati képzésen.

Kapcsolódó hírek