Ugrás a tartalomhoz

Kövesdi ezüstérem (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Második helyen végzett a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság csapata a Matyó Triatlon versenyen. A 3. alkalommal megrendezett eseményt a Miskolci Rendőrkapitányság nyerte meg.

Az egész napos, jó hangulatú esemény ünnepi megnyitóval kezdődött a Hoór-Völgye víztározón szeptember 12-én, ahol elsőként Fodor Enikő rendőr őrnagy, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte, hogy a rendezvény évről-évre folyamatosan bővül, amit jól tükröz, hogy a tavalyi 13 csapattal szemben, idén már 18 szervezet képviselteti magát.


Átlépték a megyehatárt

Szerencsi Árpád, rendőr alezredes, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vezetője elmondta, hogy az eseményre idén először a megyehatáron túlról is érkeztek rendvédelmi csapatok, ugyanis a tiszafüredi, az egri és a füzesabonyi rendőrkapitányságok is részt vettek a nemes vetélkedésben. Ezen felül többek között a Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal tagjai is elindultak a Matyó Triatlonon. Szerencsi Árpád hozzátette, hogy a versenyt az elmúlt két évben megnyerő kövesdiek végleg megszerezték a vándorserleget, így dr. Fekete Zoltán polgármester, illetve a Mezőkövesdi Önkormányzat, idén egy új serleget ajánlott fel a győztesnek. A Matyó Triatlon díszvendége Mezőkeresztes volt ebben az esztendőben. A település nevében Dózsa György polgármester köszöntötte a jelenlévőket. A keresztesiek a város bemutatása mellett egy hatalmas bográcsban készített csülkös babgulyással kedveskedtek a résztvevőknek.


Foci, főzés és horgászat

A hagyományoknak megfelelően a csapatoknak ezúttal is három tusában kellett összemérniük a tudásukat, erejüket és nem utolsósorban a szerencséjüket, hiszen a főzés és labdarúgás mellett a horgászat szerepelt a versenyprogramban. A legkorábban a horgászok kezdtek, akik már reggel 7 órakor kiültek a vízpartra a minél jobb és nagyobb fogás reményében. A pecások egy bottal horgászhattak, melyet egy horoggal szerelhettek fel, viszont az etetőanyagok és a csalik között szabadon válogathattak. Az eredmény nem is maradt el, a versenyzők szinte megállás nélkül húzták ki a partra a halakat. Elsősorban azok jártak jól, akik a sok kicsi sokra megy filozófia mentén vadásztak az uszonyosokra, ugyanis leginkább apró halak akadtak a horgokra.
Miközben a horgászok a vizet a vízparton ültek, a szakácsok és kukták a tűz körül tüsténkedtek, hogy minél ízletesebb ételekkel kápráztassák el a zsűri tagjait. A csapatoknak vadételeket kellett készíteniük, így főleg őzből és vaddisznóból készült eledelek illata terjengett a levegőben. A barátságtalan, hűvös és esős idő ellenére kiváló hangulatban zajlott a főzőverseny, pedig a tűz életben tartása önmagában is komoly erőpróbát jelentett a résztvevőknek. Az ételkészítés fortélyaival többek között dr. Fekete Zoltán polgármester is megismerkedett, hiszen a délelőtt folyamán személyesen szemrevételezte a bográcsban rotyogó finomságokat.

A focisták az elmúlt évekhez hasonlóan a Városi Stadion műfüves pályáin rúgták a bőrt. A 2x6 perces mérkőzések a legtöbb esetben nagy izgalmak között dőltek el, de bizony előfordult olyan is, amikor egy-egy összecsapás kiütéses eredménnyel zárult. A találkozók azonban eredménytől függetlenül látványos gólokban, bravúros cselekben, kitűnő átadásokban és hatalmas védésekben egyaránt bővelkedtek. A rossz idő a focipályán sem okozott gondot, a csapatok lelkesen, nagy odaadással harcoltak a győzelem és a minél előkelőbb helyezések megszerzésért.


Miskolci siker

A focisták küzdelmének befejezése, a horgászok mérlegelése, valamint az ételek értékelése után megkezdődött a Matyó Triatlon egyik legizgalmasabb része, az eredményhirdetés. A verseny végeredményét az elmúlt évekhez hasonlóan a három tusa összesített eredményei alapján hirdették ki, de természetesen külön-külön versenyszámonként is díjazták a legeredményesebb csapatokat. A résztvevők az oklevelek és a kupa mellett értékes ajándékokat vehettek át az ünnepség keretében. Az összesített eredmények alapján a Miskolci Rendőrkapitányság nyújtotta a legjobb teljesítményt, így a megyeszékhelyre került a vándorkupa. A miskolciak a főzésben és a fociban is első helyen végeztek, így megérdemelten söpörték be a végső sikert és a velejáró díszes trófeát.

A címvédő és házigazda kövesdi rendőröknek sincs okuk a szégyenkezésre, hiszen a győztes csapattól mindössze egy ponttal szereztek kevesebbet, ennek köszönhetően a képzeletbeli dobogó második fokára állhattak fel. Az Egri Rendőrkapitányság csapata kiválóan szerepelt, hiszen csak a tusánkénti rosszabb eredményei miatt szorult a 3. helyre.
A Mezőkövesdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság csapata a tavalyi évhez hasonlóan alaposan kitett magáért. Városunk lánglovagjai főzésben és horgászatban is ezüstérmesek lettek. A Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal a három tusa összesített eredményei alapján a mezőny hátsó régiójában végzett.
Az eredményhirdetésen a díjakat és elismeréseket többek között Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, dr. Fekete Zoltán polgármester és Szerencsi Árpád rendőrkapitány adta át a díjazottaknak.


Kulturális programok

A Matyó Triatlon kísérő programjaként fellépett a Mezőkeresztesi Férfikórus, akik egyebek mellett katona, betyár és népdalokkal szórakoztatták a közönséget. A színpadon nagy sikert aratott Jordán Mária és csapatának zumba előadása, valamint a miskolci Báthori László és Twist Olivér Kórus, akik ismert örökzöld rockdalok eléneklésével szintén kitűnő hangulatot teremtettek. Emellett a Mezőkeresztesi Motoros Egyesület és a Régi járművek Egri Egyesületének köszönhetően muzeális korú, de nagyon jó állapotban lévő két-, és négykerekű járgányokat tekinthettek meg a látogatók.

Kapcsolódó hírek