Ugrás a tartalomhoz

Fővárosi siker

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – MTK Budapest 2-5 (1-2)

Magabiztos győzelmet aratott a nagy múltú fővárosi együttes a Ligakupa C csoportjában. Együttesünk a vereség ellenére biztató teljesítményt nyújtott az élvonalban remekül szereplő kék-fehérek ellen.

A sorozat 2. játéknapján az OTP Bank Ligában 3. helyen álló MTK látogatott Mezőkövesdre szeptember 16-án. A találkozó esélyese egyértelműen Garami József csapata volt, annak ellenére, hogy a Ligakupa első fordulójában saját pályájukon szenvedtek 3-2-es vereséget a Dunaújvárostól, míg labdarúgóink 5-1-re kiütötték a Balmazújvárost.


Kimaradt ziccerek

Az összecsapás nagyon rosszul kezdődött együttesünk számára, ugyanis Tóth László tanítványai már a 2. percben hátrányba kerültek. Egy gyors vendégakció során az előreívelt labdát Torghelle fejelte le Vass Patrik elé, aki 14 méterről higgadtan helyezett a kapu jobb oldalába. A korán bekapott gól nem fogta meg Hegedűséket, akik az elkövetkezendő időszakban futószalagon dolgozták ki a jobbnál-jobb lehetőségeket. Az 5. percben egy remek kiugratás után Baracskai találta magát szemben a fővárosiak kapusával, de lövése után a labda elgurult a jobb alsó sarok mellett. Két perccel később egy tökéletesen kijátszott támadás végén Tajthy közeli lövését hárította nagy bravúrral Abu, majd a következő minutumban Baracskai tüzelt centikkel a kapu mellé. Labdarúgóink a 10. percben újra közel jártak a gólszerzéshez, miután Tajthy ígéretes 18 m-es szabadrúgása kerülte el kevéssel a bal felső sarkot. A kövesdi roham után a vendégek megrázták magukat és néhány alkalommal „bejelentkeztek” a kövesdi kapunál. A 17. percben Vass Patrik vette célba a ketrecet mintegy 14 méterről, de lövését Szántai magabiztosan védte. Újabb két minutum elteltével egy formás támadás végén Bese kísérlete zúgott el a kapu mellett, majd nem sokkal később Szántai védett bravúrral egy éles szögből leadott lövést. A nagy fővárosi helyzetek után együttesünk előtt adódott egy komoly egyenlítési lehetőség, azonban a villámgyors kontra végén Engel próbálkozását követően a jobb kapufán csattant a játékszer, míg a kipattanót Baracskai előrevetődve vágta a keresztléc fölé a 21. percben. Ezt követően elsősorban a két 16-os között pattogott a labda, viszont a vendégek 10 perccel a félidő vége előtt megduplázták előnyüket. Egy ártatlannak tűnő vendégtámadás során Csiki szánta lövésre magát és a 25 méterről megeresztett lökete után a léc alá vágódott a labda. Két perccel a félidő vége előtt együttesünk is betalált, ugyanis egy bal oldali beadás után a Pantovic elöl menteni igyekvő Kálnoki Kis lőtt a saját kapujába.


Vendég fölény

A második félidő első helyzetéből tovább nőtt a két csapat közti távolság, ugyanis egy végletekig kijátszott akció befejezéskeként Thiam lőtt nagy erővel a léc alá két lépésről. A gól után azonnal szépíthettek volna labdarúgóink, de Pantovic fejese kevéssel célt tévesztett. A játékrész felénél végleg eldőlt a mérkőzés, miután a csereként beállt Fernandez lépett ki lesgyanús körülmények között, majd 12 méterről a jobb alsó sarokba helyezett. A 72. percben a kék-fehérek baloldali szabadrúgása után Szántai mentett nagy bravúrral, míg a kipattanót Kálnoki vágta a kapu fölé az ötösről. Negyedórával a meccs vége előtt előbb Hegedűs Dávid életerős kísérletét hatástalanította a csereként pályára lépő Groppioni, majd két minutával később Pantovic közeli lövését védte nagy bravúrral a látogatók hálóőre. Tíz perccel a mérkőzés vége előtt Hrepka közeli fejese talált utat a kövesdi kapuba, így négyre nőtt a csapatok közti távolság. Az eredmény ellenére végig nagy kedvvel és becsülettel küzdöttek labdarúgóink, melynek a találkozó vége előtt meg lett az eredménye, ugyanis Kulcsár szögletét követően Menougong elé pattant a labda, aki kapásból a jobb alsó sarokba bombázott.
A forduló másik mérkőzésén: Dunaújváros PASE - Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-1 (1-0).
Csapatunk 2 forduló után a 3. helyen áll a C csoportban 3 egységgel. A kvartettet a Dunaújváros vezeti 4 ponttal a csapatunkhoz hasonlóan 3 pontos MTK előtt, míg a Balmazújváros 1 ponttal áll az utolsó helyen.


Bajnoki és kupacsata

Együttesünk legközelebb a Szigetszentmiklós csapatát látja vendégül a Merkantil Bank Liga 6. fordulójában. A bajnoki mérkőzés szeptember 20-án, szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Stadionban.
Labdarúgóink a Magyar Kupa 3. fordulójában az élvonalban szereplő Győri ETO FC csapatát fogadják Mezőkövesden. Eldőlt, hogy a kupatalálkozót szeptember 24-én, szerdán 18 órakor rendezik meg a Városi Stadionban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry - MTK Budapest 2-5 (1-2)
Mezőkövesd, 500 néző, játékvezető: Nazsa (Kelemen, Bozó)
Mezőkövesd: Szántai - Hegedűs Cs., Balogh, Csató, Engel (Csirmaz 65.p), Szeles (Hegedűs D. 69.p), Tajthy (Kulcsár 58.p), Hanzl (Menyhért 82.p), Molnár (Menougong 58.p), Pantovics, Baracskai. Vezetőedző: Tóth László
MTK: Abu (Groppioni 70.p) - Nagy T. (Poór 46.p), Kálnoki, Deutsch, Kelemen, Thiam, Hajdú, Vass P. (Vass Á. 46.p), Bese, Torghelle (Fernandez 46.p), Csiki (Hrepka 46.p). Vezetőedző: Garami József
Gólok: Kálnoki Kis (43.p öngól), Menougong (88.p) ill. Vass P. (2.p), Csiki (34.p), Thiam (54.p), Fernandez (66.p), Hrepka (80.p)

 

1.

     

DUNAÚJVÁROS

 

2

   

1

   

1

   

0

   

4

   

3

   

1

   

4

 

 

 

2.

     

MTK BUDAPEST

 

2

   

1

   

0

   

1

   

7

   

5

   

2

   

3

 

 

 

3.

     

MEZőKÖVESD ZSÓRY FC

 

2

   

1

   

0

   

1

   

7

   

6

   

1

   

3

 

 

 

4.

     

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDő

 

2

   

0

   

1

   

1

   

2

   

6

   

-4

   

1

 

 

Kapcsolódó hírek