Ugrás a tartalomhoz

Egy ponttal beljebb

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Szigetszentmiklósi TK-Erima 0-0

Gól nélküli döntetlent játszott városunk felnőtt együttese a bajnokság legutóbbi játéknapján. Labdarúgóink 40 percig emberelőnyben játszva sem tudták feltörni a Pest megyei gárda védelmét.

A Merkantil Bank Liga 6. fordulójában a 7. helyen tanyázó Szigetszentmiklós látogatott Mezőkövesdre szeptember 20-án. A két csapatot mindössze két pont választotta el a tabellán, így kiegyenlített, küzdelmes mérkőzésre lehetett számítani.


Hazai helyzetek

Az első lehetőség együttesünk előtt adódott, de Pantovic megpattanó lövése kevéssel a kapu fölött landolt. A vendégek első helyzetére a 18. percig kellett várni, ekkor Jasarevic baloldali beadása után Szepessy bólintott kevéssel a kapu fölé. Két perccel később Engel szlalomozott végig a fél pályától, majd a 16-os előterében felvágták. A megítélt szabadrúgást Kulcsár lőtte a keresztléc fölé. Egy minutával később egy veszélyesen megpattanó beadásnál Horváth mentett kivetődve, majd a játékrész felénél Pantovic beadását követően Molnár elől szedte fel a játékszert a vendégek hálóőre. Labdarúgóink a folytatásban is lendületesebben és veszélyesebben játszottak. Tíz perccel a félidő vége előtt Pantovic tört kapura Kulcsár remek indítása után, de éles szögből középre tett beadására senki sem érkezett középen. Egy perccel később Molnár remek kísérletét hárította Horváth, míg a kipattanót a jó ütemben érkező Szeles a kapufára emelte. Együttesünk a játékrész lefújása előtt is nagy lehetőséget alakított ki, azonban Kulcsár kitűnő átadása után Molnár akrobatikus mozdulattal leadott lövése elakadt a szöget remekül záró Horváthban.


Korai kiállítás

A második játékrész paprikás hangulatban kezdődött, miután egy bedobással kapcsolatos szituáció miatt kisebb csetepaté alakult ki a szigetszentmiklósi 16-os előterében. A kövesdi partdobást követően Kulcsár indította Pantovicot, aki nagy ziccerben Horváthba lőtte a labdát. Az akció vezetését nehezményező vendégek közül a hevesen reklamáló Vágó rohant oda Kulcsárhoz, akit letaglózott. Az indulatok lecsillapodása után a játékvezető kiállította Vágót, míg együttesünkből Hegedűs Dávid besárgult. Az 58. percben Molnár ravasz lövése suhant el a bal alsó sarok mellett, míg 5 minutummal később Kvekveskiri 30 méterről megeresztett életerős bombáját védte előrevetődve Kunsági. Együttesünk az utolsó negyedórában is bátran próbálkozott, de nem találták a Pest megyeiek masszív és fegyelmezett védekezésének ellenszerét. A félidő derekán Molnár 18 méteres kísérletét ütötte ki Horváth a bal felső sarok elől. A 77. percben Osváth fejese tévesztett célt, majd tíz perccel a találkozó vége előtt Kulcsár ravasz emelése a felső léc tetejéről pattant az alapvonalon túlra. A mérkőzés utolsó veszélyes lehetősége Balajti előtt adódott, azonban a csereként pályára küldött támadó lövését Horváth elvetődve kiütötte a jobb alsó sarokból, így az eredmény nem változott a lefújásig.
Labdarúgóink a pontvesztés ellenére a 3. helyen állnak a tabellán 11 ponttal. A bajnokságot a Vasas vezeti 15 egységgel, a 12 pontos Gyirmót előtt, de a két együttes egy mérkőzéssel többet játszott Hegedűséknél.


Szerdán Győr, szombaton Szeged


Labdarúgóink a bajnokságban legközelebb Szeged 2011 vendégeként lépnek pályára. Az összecsapást Gyulán rendezik meg szeptember 27-én, szombaton 16 órától.

Kunságiék a bajnoki találkozó előtt a Magyar Kupa 3. fordulójában is játszanak egy mérkőzést Mezőkövesden, méghozzá az első osztályú Győri ETO FC ellen. A kupatalálkozó szeptember 24-én, szerdán 18 órakor kezdődik a Városi Stadionban.


Időpontváltozás

A pontvadászat 9. fordulójában megrendezésre kerülő Ceglédi VSE – Mezőkövesd Zsóry találkozót két nappal korábban, azaz október 10-én, pénteken 15 órakor rendezik meg a Pest megyei városban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry - SZTK-Erima 0-0
Mezőkövesd, 900 néző, vezette: Berger (Kormányos II., dr. Kulcsár)
Mezőkövesd: Kunsági - Molnár (Baracskai 81.p), Balogh, Izing, Engel, Szeles, Takács, Kulcsár, Hegedűs D. (Tajthy 53.p), Pantovics (Balajti 61.p), Menougong. Vezetőedző: Tóth László
Szigetszentmiklós: Horváth - Tóth F., Szepessy, Szabó B. (Puskás 70.p), Vágó L., Kállai, Pollák, Osváth, Hevesi-Tóth, Jasarevics (Kollega 79.p), Kvekveskiri (Kornis 74.p). Vezetőedző: Vágó Attila
Kiállítva: Vágó Levente Martin (50. p)

Kapcsolódó hírek