Ugrás a tartalomhoz

Bravúros győzelem Cegléden

Mezőkövesd hírei

Ceglédi KKSE – Mezőkövesdi KC
25-28 (11-14)


Magabiztos győzelmet aratott városunk felnőtt csapata Cegléden. Skaliczki László együttese végig vezetve diadalmaskodott a Pest megyei gárda ellen.

Az NB I-es kézilabda bajnokság 5. fordulójában az évek óta masszív középcsapatnak számító Perisicsék fogadták az MKC-t szeptember 21-én. A csapatok ellentétes előjelekkel várták az összecsapást, hiszen a vendéglátók az előző körben négy gólos vereséget szenvedtek Orosházán, ellenben Szepesiék a Komló ellen aratott 10 gólos győzelmüknek köszönhetően megszerezték az első sikerüket az idényben.


Kitűnő kezdés

Az összecsapás elején az MKC kezdett jobban, viszont 3-2-es vezetésnél a korábbi meccseken kiváló formában játszó Dzono számára bokasérülés miatt már az 5. percben véget ért a mérkőzés. A bosnyák válogatott átlövő kényszerű kiválása nem törte meg az MKC lendületét. Csapatunk fegyelmezett, taktikus és lendületes játékának köszönhetően folyamatosan növelte az előnyét és a 19. percben már hétgólos, 11-4-es fórban voltak a sok hibával játszó hazaiak ellen. A játékrész záró harmadában magukra találtak Bíróék, akik ebben a periódusban egy 7-3-as széria után három gólra faragták a hátrányukat, így ismét nyitottá vált a találkozó.


Érett, fegyelmezett játék

A szünet nagyon jókor jött Skaliczki László tanítványainak, ugyanis a házigazdák fordulás után öt perc alatt mindössze egy gólt tudtak szerezni, miközben az MKC háromszor is „csengetett”. Grünfelderék ezt követően hosszú ideig tartották a 4-5 gólos előnyüket, majd a félidő felénél még tovább növelték a különbséget. Kézilabdázóink 47 percet követően 25-18-ra, majd 10 perccel a meccs vége előtt 27-20-ra vezettek. Kökény István csapata a pontszerzés szempontjából reménytelennek tűnő helyzet ellenére nem adta fel a mérkőzést, ennek köszönhetően közelebb araszoltak Csuzicsékhoz, de a mezőkövesdi győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben. Együttesünk kitűnő játékkal fontos és értékes pontokat szerzett Cegléden. A találkozó krónikájához tartozik, hogy az MKC beállósa, Darkó Trivkovics három kétperces büntetést követően piros lapot kapott.
A MKC győzelmével tovább erősítette pozícióját a középmezőnyben. Lókodiék 5 forduló után a 7. helyen állnak a tabellán 4 ponttal, a szintén négy pontos Gyöngyös mögött és az ugyancsak négy egységgel álló Cegléd előtt. A bajnokságot a MOL-Pick Szeged vezeti 8 ponttal, a szintén 8 pontos Csurgót és Balatonfüredet megelőzve.


Kedden jön az Újváros

Kézilabdázóink legközelebb a Kőnig-Trade Balmazújvárost látják vendégül Mezőkövesden. A találkozó az eredeti kiírástól három nappal korábban, azaz szeptember 30-án, kedden 19 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:


Ceglédi KKSE - Mezőkövesdi KC 25-28 (11-14)
Cegléd, vezette: Dobrovits, dr. Tájok
Cegléd: Bősz - Országh 2, Perisics 6, Bíró 5, Antal, Takács 4, Bódi 2. Csere: Bartucz, Moisilov (kapusok), Tóth N., Lászlai 3, Hegedűs, Sipeki, Nikolicza 3, Lepsényi, Pocsai. Vezetőedző: Kökény István
Mezőkövesd: Liszkai - Vasics 8, Dzono, Trivkovics 3, Nakhajenka, Radnics 2, Pálos 3. Csere: Volarevics, Sipos (kapusok), Molnár, Szepesi 1, Csuzics 5, Terenyi, Lókodi 4, Grünfelder 2, Pavlovics. Vezetőedző: Skaliczki László
Hetesek: 3/2 ill. -
Kiállítás: 16 ill. 16 perc
Kizárás: Darkó Trivkovics (három kétperces)

Kapcsolódó hírek