Ugrás a tartalomhoz

X. Tour de Mezőkövesd (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

550-en kerékpároztak, 300-an sétáltak és 30 gyermek biciklizett az idén jubiláló X. Tour de Mezőkövesden. A szeptember 20-ai a sportot, a mozgást népszerűsítő rendezvény egyben az Életmódváltó Hetek nyitó eseménye is volt.

A Progressio Bt., az Ódor Kerékvár, Mezőkövesd Város Önkormányzata, a Mezőkövesd Rendőrkapitányság és a Mezőkövesdi Közkincs-Tár Nonprofit Kft. immár 10. esztendeje rendezi meg a Tour-t. Az eseményt dr. Fekete Zoltán polgármester nyitotta meg, aki maga is teljesítette a 8 km-es kerékpáros kört, amely most a Kavicsos-tótól indult és a Mátyás király-Szomolyai út-3-as főút-Bogácsi út – Mátyás király utca-Széchenyi út útvonal megtétele után a Sportcsarnok előtt ért véget.
A mintegy 550 kerékpáros után a gyaloglók vették át a terepet, akik 4, illetve 8 km-t teljesíthettek az Exir-ig, illetve Rózsa Étteremig és vissza. A gyaloglók 98%-a a hosszabb távot tette meg. A 65 év felettiek pedig 2 km-t sétáltak a Kavicsos-tó körül. A hat év alatti gyermekeke külön kategóriában kerékpározhattak. Emellett a vállalkozó kedvűek goldsprint versenyben is részt vehettek.
A nap során volt ügyességi kerékpáros pálya, motor szimulátor, triál-, valamint zumba-bemutató. Az esemény végén Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszter-helyettes államtitkár nyitotta meg a hétvégével elindul Életmódváltó Hetek programsorozatot. Ezt követően történt meg a tombolasorsolás, amely során a nap során elinduló kerékpárosok és gyalogosok között sorsoltak ki több kisebb ajándék mellett egy kerékpárt és a fődíjat, a 150 ezer forint értékű bankkártyát. A 150 ezer forint értékű bankkártyát Derda Erik, a kerékpárt pedig Guba Hanna vihette haza.
Gazdát talált az a 100 000 forint nyeremény is, amelyet azok között sorsoltak ki, akik a 2013. őszén elindított, egész éves életmódváltós programokon részt vettek, sétáltak, kirándultak, előadásokat hallgattak meg. A szerencsés nyertes, aki átvehette ezt a nyereményt Méhész Galina volt.

Kapcsolódó hírek