Ugrás a tartalomhoz

Középpontban az ember (videóval)

Az embernél nincs semmi csodálatosabb címmel nyílt kiállítása Borsche Kornéliának a Közösségi Házban. A szeptember 19-én megnyitott tárlaton a képzőművész az emberi szépséget, élet megható pillanatait ábrázoló képei tekinthetőek meg.

A kiállítást dr. Hajdu András, a Mezőkövesdi Járási Hivatal vezető-helyettese nyitotta meg, aki beszédében Borsche Kornélia életútjának bemutatása mellett méltatta a képek témáinak egyediségét, művészi szintjét. Borsche Kornélia életében már gyermekkorában jelen volt a művészet iránti érdeklődés, az alkotás szeretete, de aktívan, belső késztetés hatására 2000. után kezdett el foglalkozni a rajzolással. 2002-ben volt az első önálló kiállítása Egerben, a Bródy Sándor Megyei Könyvtár aulájában. Azóta több alkalommal mutathatta be alkotásait a nagyközönségnek egyéni és csoportos kiállításokon is. 2012-ben az Egri Kulturális és Művészeti Központ különdíjjal jutalmazta alkotótevékenységét.
A tárlaton az alkotó is köszöntötte a megjelenteket és mutatta be pár szóban a műveit. A képeken, festményeken, grafikákon az anyai örömök, a játszó, telefonáló gyermek, a szerelmespár, az emberi test szépségei köszönnek vissza a nézőkre.
„Rajzaim témája sokféle, de a portré és a figurális ábrázolás áll hozzám a legközelebb. Szeretek elmélyülni az arc rejtelmeiben és az ember sokszínűségében. Egyetértek Szophoklész mondásával: "Sok van mi csodálatos, de az embernél nincs semmi csodálatosabb."
A képzőművészeti tárlat október 13-ig tekinthető meg a Közösségi Ház emeleti kiállítótermében.

Kapcsolódó hírek