Ugrás a tartalomhoz

Így táncolunk mi (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

„Így táncolunk mi” című előadásra várták a néptánc, a matyó kultúra iránt érdeklődőket szeptember 27-én a Közösségi Házban.

A Mezőköved Város Önkormányzata által megnyert „őrizzük meg Matyóföld kincseit” című pályázat keretében a fiatalok fénykép- és video szakkörökön örökíthetik meg Mezőkövesd értékeit, illetve hímző szakkör keretében pedig megtanulhatják a fiatalok a matyó motívumok rajzolását, hímzését.
A projekt harmadik pilléreként a gyerekeknek néptánc foglalkozásokat tartottak, amelyben elsajátították a néptánc alaplépéseit, gyermekjátékokat, valamit erre a tájra jellemző táncokból is ízelítőt kaphattak. A Varró Petra és Juhász László által tanított általános iskolás és középiskolás diákok szeptember 27-én mutatták be tudásukat. A projektben közel 40-en vettek részt.
A délután során a pályázatban résztvevő táncosok mellett a Tardi Gyöngykaláris Kamara Néptáncegyüttes, a Szentistváni Néptánccsoport, a Kujtorgó Néptáncegyüttes, a Művészeti Iskola Eszterlánc Gyermek Néptáncegyüttese, a Hagyományőrző Néptáncegyüttes, valamint Panyi Blanka lépett fel. A táncosokat a BAKATOR Zenekar kísérte.
A műsor után a rendezvény táncházzal folytatódott a Közösségi Ház emeleti termében.

Kapcsolódó hírek