Ugrás a tartalomhoz

Jövő héten már az útburkolati jeleket festik (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A héten elkészül a Lövői és a Széchenyi út aszfaltozása. Ezt követően pedig már az útburkolati jeleket festik az érintett útszakaszon.

Szeptember 30-án dr. Fekete Zoltán, városunk polgármestere is kilátogatott a beruházás helyszínére, ahol feszített tempóban dolgoztak a kivitelező cég munkatársai.
Mezőkövesd egyik legforgalmasabb, az autópályát és az ipari területet összekötő útjának felújítása már régóta váratott magára. 2014 tavaszán a Kormány egyedi támogatást nyújtott Mezőkövesd Város Önkormányzatának útfelújításra. Ennek köszönhetően a város erre a célra 100 millió forint forrást használhatott fel.
A közbeszerzési eljárás nyertese, a Colas Út Zrt. már szeptemberben elkezdte a mintegy 2 km hosszú, a Lukoil kúttól egészen a Mátyás király útig tartó útszakasz felújítását.
Emellett önkormányzatunk saját forrásból mintegy 19 millió forintot fordított az érintett út mellett lévő buszmegállók, padkák, parkolók rendbetételére, az Asztalos útnak a Lövői úthoz történő becsatlakozó aszfaltrétegének felújítására. Ezek a munkák már a nyár során elkészültek.
Az érintett szakasz aszfaltozása a tervek szerint a héten befejeződik. Így a jövő héten már csak az útburkolati jelek felfestési munkálatai maradnak hátra. Ennek köszönhetően október elején már egy teljesen új úton, rendezett környezetben vehetik birtokba a közlekedők a Lövői és Széchenyi utat.

Kapcsolódó hírek