Ugrás a tartalomhoz

Folytatni kell a megkezdett munkát (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A devizahitelesek megsegítéséről, a rezsicsökkentés folytatásáról, valamint az önkormányzati választások tétjéről osztotta meg gondolatait dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő a városunkban megszervezett Országjárás 2014 fórum keretében október 2-án.

A házelnök hangsúlyozta, hogy az elkövetkező időszakban a kiemelt feladatok között szerepel a társadalmi középréteg helyzetének további javítása, amely a gazdaság erősítésének is az egyik alapfeltétele. Ezt a célt szolgálja a Kormány rezsicsökkentés folytatásáról és a devizahitelesek helyzetének megoldásáról szóló döntése is.

Az esemény házigazdája, Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője az együttműködés fontosságát hangsúlyozta, amely elengedhetetlen a térség és az ország dinamikus fejlődéséhez. Hozzátette, mindez nagyban függ majd attól, hogy kik fogják vezetni a megyét, ők miként gondolkodnak a térség lehetőségeiről és fejlesztéséről, valamint hogyan tudnak együttműködni többek között a Kormánnyal, a járásokkal, valamint a településekkel. Emellett hangsúlyozta a civil szervezetekkel, az egyházakkal való összefogás és együttműködés fontosságát, hiszen csak ebben az esetben lehet megyei szinten jelenős fejlődést elérni.

A fórumon Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés tagja, a Fidesz-KDNP megyei közgyűlési elnökjelöltje ismertette megyei fejlesztési elképzeléseit, egyebek mellett a 2014-2020-as Európai Uniós támogatási ciklus tükrében. Dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd Város polgármestere, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a városban megvalósult jelentős fejlesztésekről, a helyi közbiztonság és egészségügy helyzetéről, továbbá a következő évek legfontosabb feladatairól és terveiről osztotta meg gondolatait.

Kapcsolódó hírek