Ugrás a tartalomhoz

Idősek Napja (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A hagyományoknak megfelelően színvonalas ünnepséggel köszöntötték városunk szépkorú lakosait az Idősek Világnapja alkalmából október 3-án.

A Mezőkövesd Város Önkormányzata, a Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat, valamint a Katolikus Karitasz Mezőkövesdi csoportjának szervezésében megrendezett eseményt 16. alkalommal bonyolították le városunkban.

Az ünnepségen elsőként dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere köszöntötte a jelenlévőket. Kiemelte, hogy mindannyian hálával tartozunk az időseknek, akik áldozatos munkájukkal építették az országot. Városunk vezetője kiemelte, hogy az önkormányzat lehetőségeihez mérten minden támogatást megad azért, hogy az idősek biztonságban és tartalmasan töltessék nyugdíjas éveiket. Hangsúlyozta egyebek mellett, hogy az önkormányzat a jelenlegi juttatásokon túl 2015-től a meglévő 20 kedvezményes belépő mellé, további 10 alkalomra szóló kedvezményes fürdőbelépőt biztosít, valamint az Idősek Napköziotthonát térítésmentesen látogathatják. Ezen felül beszélt az egészségkártya rendszerének kiszélesítéséről is.




Köszöntések

Ezt követően dr. Fekete Zoltán polgármester virágcsokorral, tortával és ajándékcsomaggal köszöntötte a 101 éves Pázmándi Józsefnét és a 95 esztendős Abuczki Mátyást, valamint külön köszöntötte az ünnepségen egészségi okokból távol maradó 95 éves Nagy Józsefet.

A jelenlévők ezt követően megtekinthették többek között a Dohány úti Tagóvoda nagycsoportosainak, a Matyó Nagymama Klub Egyesület tagjainak, valamint Berkes Jánosnak és Kállay Borinak operettbetétekből álló dalcsokrát.

Kapcsolódó hírek