Ugrás a tartalomhoz

Az akarat diadala

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Soroksár SC 1-0 (0-0)

A hajrában szerzett gólnak köszönhetően három pontot szerzett városunk felnőtt csapata a bajnokság hétvégi játéknapján. Labdarúgóink három nyeretlen mérkőzés után diadalmaskodtak újra a pontvadászatban.

A Merkantil Bank Liga 8. fordulójában az újonc budapesti gárda látogatott Mezőkövesdre október 4-én. A tabella állása hazai sikert ígért, hiszen együttesünk a 3. helyet foglalta el, míg Varga Attila alakulata a 7. pozícióban állomásozott a játéknap előtt, de a két csapatot mindössze 2 pont választotta el a bajnokságban.


Kimaradt büntető

A találkozó elején óvatosan futballoztak a felek, viszont ezután a látogatók két nagy lehetőséget is kialakítottak a kövesdi kapu előtt. A 13. percben Lisztes remekbeszabott szabadrúgása után Lovrencsics bólintott kevéssel jobb alsó sarok mellé. Az első negyedóra végén egy kitűnő kiugratást követően Nyilas lépett ki a leshatárról, de mielőtt lövéshez jutott volna Hegedűs Csaba bravúrosan becsúszva leszerelte a csatárt. A 21. percben nagy lehetőséghez jutottak labdarúgóink, miután egy baloldali beadás közben Gyurácz fellökte Balajtit, amit a játékvezető büntetővel honorált. A 11-est maga a sértett végezte el, azonban a rosszul helyezett büntetőt Holczer hárította. Két minutával később Lovrencsics ollózta kapura a labdát, kísérlete mintegy másfél méterrel szállt a keresztléc fölé. Újabb két perccel később Molnár sarokrúgása után Kulcsár tüzelt kapásból, de Holczer megfogta a középpályás próbálkozását. Egy perccel később Balajti mintegy 14 méterről vette pontatlanul célba a vendégek ketrecét. Az első félóra után két minutummal Hegedűs Csaba tekerte be a játékszert a jobb oldalról Takács elé, aki állítgatás nélkül lőtt kevéssel a keresztléc fölé. A játékrész hajrájában is együttesünk játszott veszélyesebben. A 42. percben Kulcsár ugratta ki Molnárt, aki két jó cselt követően ballal centikkel a kapu fölé tekert. Az utolsó minutumban egy szabadrúgás után Pantovic fordult be villámgyorsan két védő között, majd ő is a kapu fölé bombázott.


Gól a végén

A második félidő ott folytatódott, ahol az első véget ért. Csapatunk a folytatásban is nagy fölényben futballozott és sok ígéretes lehetőséget alakított ki Holczer kapuja előtt. Az 52. percben Pantovic veszélyes baloldali beadásáról ketten is csak hajszállal maradtak le középen. A következő percben Szeles vállalkozott távolról és a léc alá csapódó löketét Holczer óriási bravúrt bemutatva kaparta ki. Tóth László tanítványai nagy erőket mozgósítottak a gólszerzés érdekében, de kis híján hátrányba kerültek.  Pontosan egy óra elteltével egy villámgyors soroksári akció végén Péter lőtt kapura, Kunsági lábba hatástalanította a középpályás kísérletét. Csapatunk határtalan győzni akarását jól mutatta Balajti mozdulatsora a félidő felénél. A támadó utolsó emberként saját térfeléről indította akcióba a társakat, majd néhány másodperccel később már az ellenfél 16-osánál veszélyeztetett, viszont lövését megfogta Holczer. Két minutával később Máté kapott jó indítást a bal szélen, majd miután végigrobogott a 16-osig, a bal alsó sarok mellé tekerte a labdát. A 79. percben Baracskai ravasz, élesen belőtt jobb oldali szabadrúgását követően Holczer a hosszú sarok elől tolta ki a játékszert. A 86. minutumban az egyik szórványos ellentámadás végén Lovrencsics lépett ki, de nagy helyzetben nem tudta bevenni Kunsági kapuját. Ezzel szemben a kövesdi erőfeszítéseket két perccel a rendes játékidő vége előtt siker koronázta. A szép hazai akció végén Molnár kísérlete Baracskai elé került, aki 6 méterről lőtt kapura úgy, hogy a labda a felső lécről először a gólvonalra, majd onnan ismét a felső lécre pattant vissza, ahonnan végül a hálóba vágódott. A budapesti gárda a hátralévő időben mindent megpróbált a gólszerzés érdekében, de egyenlítenie nem sikerült. Labdarúgóink három nyeretlen mérkőzés után ismét győztesen vonulhattak le a pályáról. Együttesünk a sikernek köszönhetően a 3. helyen áll a tabellán 15 ponttal. A bajnokságot a Gyirmót vezeti 16 ponttal az egyaránt 15 egységgel álló Vasas, Mezőkövesd és Szolnok előtt.
Két meccs négy nap alatt
Csapatunk ezen a héten ismét két tétmérkőzést fog lejátszani. Kulcsárék elsőként a Ligakupa 3. fordulójában az első osztályú Dunaújvárost látják vendégül október 7-én. Az összecsapás kedden 17 órakor kezdődik a Városi Stadionban. Labdarúgóink a bajnokságban legközelebb Ceglédre utaznak. A találkozót október 10-én, pénteken 15 órától rendezik meg a Pest megyei városban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry – Soroksár SC 1-0 (0-0)
Mezőkövesd, 1000 néző. Vezette: Szilasi (Aradi, Mohos)
Mezőkövesd Zsóry: Kunsági – Hegedűs Cs., Izing, Csató, Búrány – Molnár G., Takács P. (Hanzl, 75.p), Kulcsár K., Szeles – Pantovic (Baracskai, 58.p), Balajti (Máté J. 69.p). Vezetőedző: Tóth László.
Soroksár: Holczer – Vass Zs., Gyurácz, Pandur, Pintér – Lovrencsics, Balaskó (Kocsis, 92.p), Lannert, Nyilas – Lisztes, Péter A. (Simita, 66.p). Vezetőedző: Varga Attila
Gól: Baracskai (88.p)

Kapcsolódó hírek