Ugrás a tartalomhoz

Folyamatos munka

Mezőkövesd hírei

Idén mintegy 70 millió forint tudott költeni út- és főként járdakorszerűsítésre az önkormányzat. A beruházás kertében 24 utcában, szakaszon végeztek és végeznek felújítási munkálatokat idén.

A város minden pontján találkozhatunk járda-, vagy útfelújításokkal, vagy olyan utak aszfaltozásával, melyeket eddig csak terveztek. „A munkálatokat saját forrásból valósítjuk meg. Önkormányzatunk takarékos gazdálkodásának, saját forrásainak ésszerű elosztásának eredménye, hogy ezeket a járdaépítési, útburkolatjavítási munkálatokat el tudjuk végezni. Idén mintegy 70 millió forintot tudunk erre a célra fordítani. Ezeknek a munkálatoknak célja az infrastruktúra folyamatos javítása mellett, hogy minden mezőkövesdi érezze, hogy törődünk vele, azzal, milyen körülmények között lakik, közlekedik. A jövőben is folytatjuk ezt a munkát, hiszen vannak még feladatok” – hangsúlyozta dr. Fekete Zoltán polgármester.
A munkák közül a Vashíd úton, a Dinnye és Szőlő úton, az Erzsébet úton és az út végén lévő parkoló között, a Fecske út két végén, a Jolán utca északi oldalán, a Péter úton, a gróf Zichy és a Bogácsi út közötti szakaszon, és a Mihály közben az útburkolatokat javították, illetve jelenleg is javítják.
Járdát újítanak és építenek a Kosztolányi–Egri úti szakaszon, az Egri út–Váci Mihály közti részen, a Zsófia és Pál utcákban, a Mészáros Lázár és Mindszenty utca közötti szakaszon, valamint a Dózsa György út VG Zrt.-től az Almási Kft.-ig tartó szakaszán, a József Attila-Kossuth utca közötti sávban, a Budai-Nagy Antal északi oldala és a Széchenyi út közötti részen, illetve a Cserfa–Eötvös közötti területen. Emellett szintén járdaépítési munkát végeznek a Bercsényi–Szomolyai, a Bercsényi–Balogh Ádám, a Judit–Szomolya, valamint a Morvay János–Szomolyai útszakaszokon.
A Nagy Pál úton a parkoló és az út felújítása szeptember elejére megvalósult. A Katalin utcában pedig útszélesítés zárult le szeptember közepén.
A munkálatok nagy hányada már elkészült. A felújításokkal egy-két hét, de legkésőbb a tél beállta előtt végeznek majd.

Kapcsolódó hírek