Ugrás a tartalomhoz

Egészségügyi fejlesztések (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Novemberben elindulhat a Városi Rendelőintézet felújítása, a kivitelező cég kiválasztását követően. Mintegy 600 millió forintot nyert a város a beruházásra, amely összeget az önkormányzat majdnem 100 millió forinttal egészít ki. Új, modern helyre költöznek a József Attila úti és a rendelőintézetben található orvosi rendelők is. A teljes projekt a tervek szerint jövő év májusára készül el.

Az önkormányzat nyertes pályázatának köszönhetően európai uniós források bevonásával felújítják és átalakítják, valamint új eszközökkel szerelik fel a rendelőintézetet. A projekt előkészületi munkálatai lassan befejeződnek. Jelenleg a kivitelező kiválasztása zajlik közbeszerzési eljárás keretében. A tervek szerint novemberben már elkezdik a munkát.


HÁZIORVOSI RENDELőK


A teljes belső gépészeti vezetékrendszer, berendezések, belterű szellőző rendszerek, az elektronikus hálózat felújítása is megvalósul. A fejlesztés megvalósítását követően négy háziorvosi rendelő a rendelőintézet udvarán található épületbe költözik majd át, amelyet előtte szintén felújítanak, korszerűsítenek. Ennek keretében a József Attila úti két háziorvosi rendelő és a Rendelőintézetben található két gyermekrendelés is új, modern körülmények között működhet majd tovább. Az új tetőtér, a háziorvosi rendelők átköltözése és egyéb belső átalakítások miatt a szakrendelések helyszíne is változni fog, több szakrendelés új helyiségbe kerül majd.

Felújítják majd az udvari parkolót 40 új parkolóhely létesítésével, továbbá megtörténik a közúti becsatlakozás aszfaltburkolata. A projekt része a zöldterület rendezése is. Az épület korszerűsítése során az alternatív energiaforrások felhasználása is előtérbe kerül, a főépület új magas tetős kialakítása mellett a napkollektorok elhelyezésével a melegvíz-ellátásba a napenergia hasznosítása is besegíthet.
Új eszközökkel is bővül az egészségügyi intézmény. Egyebek mellett korszerű laborautomatát, két nagy értékű ultrahang-berendezést szereznek be, valamint lecserélnek néhány eszközt, valamint olyan gépeket vásárolnak meg, melyek eddig nem álltak rendelkezésre az intézményben.
 „Nagyon örülök ennek a beruházásnak. Egyrészt azért, mert eddig nem látott léptékű fejlesztés valósulhat meg, hiszen több mint 700 millió forintot költünk a szakrendelőkre. Másrészt azért, mert ez a létesítmény nem csak városi, hanem térségi feladatot lát el. Az építkezés és eszközbeszerzés mellett az informatikai rendszert is korszerűsítjük, amely azt teszi majd lehetővé, hogy egy internetes felületen keresztül a mezőkövesdi háziorvosok közvetlen kapcsolatban lesznek a rendelőintézettel. Így a leleteket rögtön ők kapják meg elektronikus úton a szakrendelésekről, ezért a betegeknek emiatt nem kell majd sorba állniuk, várakozniuk. E rendszer keretében arra is lesz majd lehetőség, hogy például egy laborba történő beutalásnál a háziorvos már lefoglalja az időpontot a páciensnek, így megszüntetve a tumultust. Terveink szerint ezt jövőre meg is valósítjuk” – emelte ki dr. Fekete Zoltán polgármester.
Az átalakítás után lehetőség nyílik a rendelőintézetben mozgásszervi és érrendszeri betegségben szenvedők számára az infúziós kezelésre, amelyet eddig csak a kórházban érhették el a betegek. A belgyógyászat épületéből átkerül majd a felújított rendelőintézetbe a kardiológiai szakrendelés.

Kapcsolódó hírek