Ugrás a tartalomhoz

Fedett piaccsarnok (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Hétvégén már a teljesen lefedett piaccsarnokban vásárolhatnak a piacra kilátogatók. Az önkormányzat saját forrásból valósította meg a mintegy 50 millió forint értékű fejlesztést.

A lakossági vélemények és a kétéves üzemeltetési tapasztalatok alapján 2014-ben városunk önkormányzata elhatározta, hogy megvalósítja a piaccsarnok teljes lefedését. Az üzemeltető Városgazdálkodási Zrt.-vel közösen a 2014 júniusában elkészült tervek alapján közbeszerzési eljárást indítottak a munkát végző kivitelező kiválasztására. A közbeszerzési eljárás és a testület döntésének eredményeként a munkát a Szilvási Építő Kft. végezte el.


ADATOK

A védőtető építése során vasbeton-szerkezetet, 208 m2 felületen csapadékvíz-szigetelést készítettek, beépítettek 4x4 darab árnyékolót, valamint felszereltek 10 darab kiegészítő nyílószárnyat. A tetőszerkezetet 176 m2-en üvegezték, 66 m2 területen fóliát ragasztottak, 500 folyóméter elektromos kábelt, 24 lámpatestet, villámhárítót, 48 folyóméter csapadékvíz elvezető csatornát helyeztek el.

Kapcsolódó hírek