Ugrás a tartalomhoz

Energetikai fejlesztés a Széchenyiben (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mintegy 150 millió forint értékű beruházás zajlik a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskolában. Az európai uniós forrásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően az intézmény energiafelhasználása nagy mértékben csökkenni fog az elkövetkezendő esztendőkben.

A Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola „Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola Energetikai korszerűsítése” című pályázata sikeresen szerepelt. A nyertes projektnek köszönhetően az intézmény teljes energetikai korszerűsítése valósul meg, amelyet a CreativEnergy Kft., mint kivitelező cég végez el.
A beruházás keretében az épület nyílászáróinak cseréje, a homlokzat 15 cm-es hungarocell szigetelése, a teljes fűtési rendszer, a meleg víz hálózat megújítása, új kondenzátoros kazán beépítése valósul meg. Emellett az épület energetikai ellátását ezentúl egy napkollektor is segíti majd.
A beruházás a különböző jogi, közbeszerzési eljárások miatt a tervezett kezdési időponttól eltérően később indult el. A kivitelező azóta folyamatosan dolgozik az érintett területen, ahol a belső munkálatokat végezték el annak érdekében, hogy a tanítás zavartalan legyen az iskolában. Előreláthatóan a munkákat a december végén adják át.

Kapcsolódó hírek