Ugrás a tartalomhoz

Teltház a Kowalsky meg a Vega koncerten (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Több mint 500-an látogattak ki az Évnyitó buli második felvonására október 10-én a Táncpajtába, ahol a Papó Stíl zenekar után a közkedvelt Kowalsky meg a Vega lépett színpadra.

Mezőkövesd Város Önkormányzata, a Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. idén ősszel hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az Évnyitó Bulit. A rendezvény első felvonását szeptember 26-án tartották meg, ahol  a Trackerek és az MDC zenekar fellépését követően a rossz idő miatt a program félbeszakadt.
A szeptember 26-ára meghirdetett, de elmaradt Kowalsky meg a Vega koncertet október 10-én este pótolták be. Kowalskyék előzenekaraként a mezőkövesdi kötődésű Papó Stíl zenekar lépett színpadra, akik Magyarország első papó zenekara. Zenéjükkel azt próbálják megfogalmazni viccesebb formában, milyen ez a mai világ, a fiatalság, és mennyire megváltozott minden napjainkban.
A fellépésük után már a mintegy 500 fős tömeg előtt adhatott koncertet hazánk egyik feltörekvő, egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Kowalsky meg a Vega együttese. A zenekar frontembere Kowalsky Balázs Gyula, a Black-Out nevű rock-zenekar énekese 1999-ben Jávorszky Bélával alapította meg saját zenekarát, a Kowalsky meg a Vegát. Azóta öt főssé gyarapodott zenekar több mint hét nagylemezt készített, amely saját elmondásuk alapján főként a tartalmas szövegeik miatt népszerűek. A mezőkövesdi koncertre a legutóbbi Még nem Éden című albumuk dalait – Amilyen hülye vagyok, úgy szeretlek, Még nem Éden, Egy világon át - hozták el, de az este során felcsendültek korábbi slágereik, mint például Ki van ez találva!, Nem minden szarka farka, Ennyi csak című szerzeményeik is.

Kapcsolódó hírek