Ugrás a tartalomhoz

Sima vereség és kiesés

Mezőkövesd hírei

Dunaújváros PASE – Mezőkövesd Zsóry 6-1 (4-0)

Nagy arányú vereséget szenvedett városunk felnőtt csapata a Ligakupában. A Duna-parti gárda lényegében félóra alatt eldöntötte a mérkőzést.

A sorozat C csoportjának 4. fordulójában Dunaújvárosba látogattak Tóth László tanítványai október 14-én. A két csapat számára nagy volt a találkozó tétje. Hazai siker esetén lényegében biztossá vált volna az NB I-es gárda továbbjutása, így együttesünk a nyolcaddöntős álmok életben tartásáért vehették fel a küzdelmet. Hegedűséknek akadt törleszteni valójuk a piros-fehérek ellen, hiszen egy héttel ezelőtt Mezőkövesden 4-0-ra kaptak ki Petneháziéktól.


Négyet szórtak

A mérkőzés nem kezdődött jól csapatunk számára, ugyanis a házigazdák negyedóra elteltével megszerezték a vezetést, amikor is Godslove vette be Szántai kapuját. A jó kezdés nagy önbizalommal vértezte fel Dobos Barna fiait, akik a 21. percben Petneházi révén tovább növelték a két csapat közti távolságot. Újabb 6 minutummal később Thiago is feliratkozott a góllövőlistára, így lényegében 27 perc alatt eldőlt a mérkőzés. Öt perccel a játékrész vége előtt Godslove köszönt be ismét, így a támadó második gólja után négyre nőtt a különbség.


Gyors szépítés

A hazaiak a nagy előny tudatában kényelmesebben futballoztak fordulás után és ez hamar megbosszulta magát, mivel Máté révén szépítettek labdarúgóink az 50. percben. Ezt követően hosszú ideig kiegyenlített játék folyt a pályán. A hajrában viszont ismét megvillantak a hazaiak, akik Jakab és Peric találataival fölényessé tették az újvárosi győzelmet. A csoport mások mérkőzésén az MTK Budapest csapata 3-0-ra győzött a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő vendégeként, így már két fordulóval a csoportkör vége előtt eldőlt, hogy a C jelű kvartettből az MTK és a Dunaújváros jut majd be a legjobb 16 közé. A négyest a Dunaújváros vezeti 10 ponttal, a 9 egységgel álló MTK előtt. A Mezőkövesd 3, míg a Balmazújváros 1 ponttál áll a csoportban.
Tóth László gárdája a bajnokságban legközelebb a nagy múltú Zalaegerszeg együttesét látja vendégül. A Mezőkövesd Zsóry – ZTE FC találkozót október 18-án, szombaton 18 órától rendezik meg a Városi Stadionban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Dunaújváros PASE – Mezőkövesd Zsóry 6-1 (4-0)
Dunaújváros, 100 néző, Vezette: Zierkelbach P.
DPASE: Nagy G. – Sóron, Farkas V. (Sárközi 46.p), Gavric, Hangya – Thiago, Szalai T., Jakab, Petneházi (Józsi 46.p – Godslove (Peric 58.p), Pascua (Orosz M., 69.p). Vezetőedző: Dobos Barna
Mezőkövesd: Szántai – Búrány (Hegedűs Cs. 46.p), Izing (Balogh B. 46.p), Csató, Engel – Tajthy, Hanzl (Menyhért, 63.p), Pantovic – George (Baracskai 46.p), Máté J., Csirmaz. Vezetőedző: Tóth László

Gólok: Godslove (15., és 39.p), Petneházi (21.p), Thiago (27.p), Jakab D. (83.p), Peric (89.p), illetve Máté J. (50.p)

Kapcsolódó hírek