Ugrás a tartalomhoz

Országos Könyvtári Napok (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Író-olvasó találkozóval, a tűzoltóságról, a festett bútorokról szóló előadással és rendkívüli nyitva tartással várták, illetve várják október 13-20. között a városi könyvtárba ellátogatókat az Országos Könyvtári Napok keretében.

A könyvtárak szakmai szervezete 2006-ban tartalmilag és formailag is egységessé tette az október eleji napokat. Az egymásra épülő, valamennyi korosztály igényeire figyelő rendezvénysorozat, az Országos Könyvtári Napok a településeken működő könyvtárak szolgáltatásait igyekszik népszerűsíteni országszerte. Ehhez a kezdeményezéshez a mezőkövesdi könyvtár is csatlakozott.
A programfolyam első állomásaként Koroknai Péter tűzoltóparancsnok mutatta be a Mezőkövesdi Tűzoltóság történetét, működését. Következő elemként a könyvtár által elindított helytörténeti sorozat hatodik előadását hallgathatta meg a közönség, amelyet október 15-én Kovács Szabolcs népi iparművész tartott, aki a festett bútorok múltjába, világába, elkészítésébe vezette be a közönséget.
Az egy hetes rendezvény folytatásaként vasárnap rendkívüli, 10-16 óra közötti nyitva tartással, ingyenes internethasználattal, ingyenes beiratkozási lehetőséggel, dvd kölcsönzéssel, valamint a késedelmi díjak elengedésével csalogatják az olvasókat.


Az Országos könyvtári Napok mezőkövesdi zárásaként a kultúrakedvelők író-olvasó találkozó keretében Pataki Évával ismerkedhetnek meg október 20-án hétfőn 16 órától a városi könyvtár felnőtt részlegében.

Kapcsolódó hírek