Ugrás a tartalomhoz

Átvették a mandátumot (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Október 16-án délután átvette megbízólevelét városunk megválasztott polgármestere, dr. Fekete Zoltán és a nyolc egyéni választókörzetből a testületbe bekerült nyolc önkormányzati képviselő is dr. Pető Józseftől, a Helyi Választási Bizottság elnökétől.

Az esemény elején Juhász Mónika, a Könyvtár vezetője köszöntötte a megjelenteket, a vendégeket, Pataki Éva írónőt. Ezt követően dr. Hajdu András beszélgetett a Balázs Béla-díjas írónővel, akinek nevét filmrendezőként, forgatókönyvíróként és dramaturgként is jegyzik. Az este során egyebek mellett az író életútjával, főbb és legkedvesebb munkáival ismerkedhetett meg a közönség. Pataki Éva 1978–1981 között a Hírlapkiadónál volt újságíró. 1979–1981 között a Mafilm forgatókönyvíró iskola diákja, 1981–1993 között a Mafilm Budapesti Stúdió dramaturgja volt. 1993 óta szabadúszóként tevékenykedik. ő írta a Napló szerelmeimnek, a Kisvilma, a Temetetlen halott, A magzat, és A hetedik szoba című filmek forgatókönyvét. Több sikerkönyve is megjelent az évek során. Ilyen például a Még egy nő, a Nőből is megárt a nagymama című regényei, valamint a Mezőkövesdről is szóló Ami elveszett című családregénye. Ezzel kapcsolatban Pataki Éva felelevenítette településünkhöz kötődő élményeit, emlékeit, kiemelve, hogy nagyon kedves város számára Mezőkövesd. Az estét színesítette, hogy a közönség nemcsak a beszélgetésen keresztül, hanem a könyveiből felolvasott részletek segítségével is mélyebben megismerhette az írót, Pataki Évát. Az író-olvasó találkozó egyben az Országos Könyvtári Napok mezőkövesdi programjainak záróeseménye is volt.

Az iratok átadását követően dr. Fekete Zoltán polgármester megköszönte a választópolgároknak, hogy bizalmukból újabb öt évig dolgozhatnak Mezőkövesd fejlődéséért. Emellett a Helyi Választási Iroda és a Helyi Választási Bizottság munkatársainak is köszönetet mondott a szavazás zavartalan és gördülékeny lebonyolításáért.


A Helyi Választási Bizottság október 15-én döntött a kompenzációs listáról a képviselő-testületbe bejutó három képviselőről. Ennek értelmében a JOBBIK 2, az MSZP 1 delegáltja kerül be a grémiumra. Ez a határozat október 18-án 16 órakor emelkedik jogerőre, ha nem érkezik be fellebbezés a Bizottság által meghozott döntés ellen. A három képviselő ezt követően kaphatja majd meg megbízólevelét.
Az új képviselő-testületnek a választás napjától számított 15 napon belül kell megtartania alakuló ülését, melyen a képviselők esküt tesznek, megválasztják az alpolgármestert és a bizottságok elnökeit.

Kapcsolódó hírek