Ugrás a tartalomhoz

I. Slam Poetry Mezőkövesd (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

I. alkalommal rendeztek városunkban Slam Poetry estet október 17-én. Az eseményen tizenketten mérték össze slammelési tudásukat. A versenyt követően Akkezdet Phiai adott koncertet.

A Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. hagyományteremtő szándékkal szervezte meg ezt a szokatlan műfajnak hódoló estet Mezőkövesden. Az 1980-as évek közepén kialakult slam poetry egy előadó költészeti verseny, amely csakis szóban és leginkább élőben hatásos. Ez nem versfelolvasást jelent, mert a slammerek saját műveiket általában fejből, színpadi elemekkel megtűzdelve adják elő.
A rendezvényt Süveg "Saiid" Márk, Akkezdet Phiai frontembere nyitotta meg. A versenyt Barcsai László, a Slam Poetry Miskolc vezetőjének irányításával bonyolították le.
A megméretésen 12 fő indult, köztük több mezőkövesdi versenyző. Fellépett olyan helyi fiatal is, akinek ez volt az első slam versenye. Az est témája az "Első lépés" volt.
A zsűrit Süveg Márk mellett négy, a közönség köréből véletlenszerűen kiválasztott fiatal alkotta.
Az alkalomra összeállt értékelő bizottság pontozása alapján Fazekas Viktort ítélték a legjobbnak. A megméretés második helyezettje Vicze-Máthé Gyula, a harmadik helyezettje pedig Bodroghy-Szabó Dénes lett.
Az este során úgynevezett „Open Mic” azaz „szabad mikrofon” keretében témától függetlenül bárki előadhatta szerzeményét.
A rendezvényt az Akkezdet Phiai formáció koncertje zárta a Billiárd szalonban.

Kapcsolódó hírek