Ugrás a tartalomhoz

Az „Ami elveszett” írója Mezőkövesden (videóval)

A Mezőkövesdről is szóló, Ami elveszett című családregény szerzőjével, Pataki Évával találkozhattak az irodalomkedvelők október 20-án a Városi Könyvtárban. Az író-olvasó találkozó egyben az Országos Könyvtári Napok mezőkövesdi programjainak záróeseménye is volt.

Az esemény elején Juhász Mónika, a Könyvtár vezetője köszöntötte a megjelenteket, a vendégeket, Pataki Éva írónőt. Ezt követően dr. Hajdu András beszélgetett a Balázs Béla-díjas írónővel, akinek nevét filmrendezőként, forgatókönyvíróként és dramaturgként is jegyzik. Az este során egyebek mellett az író életútjával, főbb és legkedvesebb munkáival ismerkedhetett meg a közönség.
Pataki Éva 1978–1981 között a Hírlapkiadónál volt újságíró. 1979–1981 között a Mafilm forgatókönyvíró iskola diákja, 1981–1993 között a Mafilm Budapesti Stúdió dramaturgja volt. 1993 óta szabadúszóként tevékenykedik.
ő írta a Napló szerelmeimnek, a Kisvilma, a Temetetlen halott, A magzat, és A hetedik szoba című filmek forgatókönyvét. Több sikerkönyve is megjelent az évek során. Ilyen például a Még egy nő, a Nőből is megárt a nagymama című regényei, valamint a Mezőkövesdről is szóló Ami elveszett című családregénye. Ezzel kapcsolatban Pataki Éva felelevenítette településünkhöz kötődő élményeit, emlékeit, kiemelve, hogy nagyon kedves város számára Mezőkövesd.
Az estét színesítette, hogy a közönség nemcsak a beszélgetésen keresztül, hanem a könyveiből felolvasott részletek segítségével is mélyebben megismerhette az írót, Pataki Évát.
Az író-olvasó találkozó egyben az Országos Könyvtári Napok mezőkövesdi programjainak záróeseménye is volt.

Kapcsolódó hírek