Ugrás a tartalomhoz

Halottak napja (videóval)

Halottainkra emlékezünk az előttünk álló hétvégén. Virágot, mécseseket helyezünk el elhunyt szeretteink sírján, látogatunk ki a temetőkbe.

835-ben a Római Katolikus Egyház november 1-jét Mindenszentek ünnepének nevezte ki, amely az üdvözült lelkek emléknapja. Később az egyház november 2-át halottak napjává nyilvánította az elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben lévő hívekért. Az ünnep alkalmából a hozzátartozók a kegyelet virágait tűzik elhunyt szeretteik sírjára és az elhunytak lelki üdvéért mécsest gyújtanak a sírokon.
Ezen a hétvégén az emberek kilátogatnak az elhunyt szeretetteik sírjaihoz. Nincs ez másként településünkön sem.
A Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt. által működtetett temető rendezett, tiszta környezetben emlékezhetünk meg elhunyt szeretteinkről, hiszen az ünnepet megelőző hetekben a gazdálkodási cég elvégezte a szükséges, parkgondozási és karbantartási munkákat.
Október 31-én, pénteken és november 2-án,vasárnap gépjárművel is be lehet hajtani a sírkertbe. Szombaton, november 1-jén azonban a zsúfoltság elkerülése érdekében nem lehet autóval behajtani a temetőbe. Ezen a napon csak gyalogosan, esetleg kerékpárral lesznek megközelíthetőek a sírhelyek.

Kapcsolódó hírek