Ugrás a tartalomhoz

Egy gól döntött a Viharsarokban

Mezőkövesd hírei

Békéscsaba 1912 Előre – Mezőkövesd Zsóry 0-1 (0-0)

Értékes győzelmet aratott városunk felnőtt csapata a Békéscsaba vendégeként. A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 27. fordulójában a 6. helyen álló Békés megyei együttes otthonában léptek pályára Sivákék május 21-én.

A mérkőzés első félidejében csapatunk játszott fölényben, de az ellentámadásokból a hazai gárda is több nagy lehetőséget tudott kidolgozni, azonban a kapuk érintetlenek maradtak a szünetig.

Fordulás után is labdarúgóink kezdeményeztek többet, ennek ellenére hosszú időn keresztül nem született gól. Huszák Géza vezetőedző csatárposzton frissített az 58. percben, amikor is Husanik helyére Szabó érkezett. A húzás ragyogóan sikerült, hiszen alig 10 perccel később a csereként pályára lépett csatár góljával előnybe kerültek a mieink. Csapatunk támadója egy röviden hazafejelt labdára csapott le és miután elegánsan elhúzta a labdát a kimozduló kapus mellett, mintegy 12 méterről az üres kapuba gurított. A vezetés megszerzése után a hazaiak mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében, de erőfeszítéseik ellenére nem változott az eredmény a mérkőzés végéig. 

Labdarúgóink történetük során először győzték le a viharsarki gárdát, így továbbra is őrzik 3. helyüket a tabellán 56 ponttal. A listavezető DVTK 65, míg az ezüstérmes pozícióban álló Nyíregyháza 57 pontot szerzett 27 forduló alatt. Szabóék legközelebb a bajnoki címre nagy eséllyel pályázó DVTK gárdáját látják vendégül a Városi Sportpályán. A felsőházi rangadó május 29-én, vasárnap 18 órakor kezdődik.

Hatalmas az érdeklődés a hétvégi megyei rangadó iránt

Felhívjuk a kedves szurkolók figyelmét, hogy az összecsapás kiemelt biztonsági kockázatú kategóriába tartozik, ezért a Széchényi út felőli bejáraton kizárólag a vendég drukkerek közelíthetik meg a mérkőzés helyszínét, míg a mezőkövesdi szurkolók a lakótelep felőli bejáraton léphetnek be a pályára. Szeretnénk mindenkit megkérni arra, aki szeretné a helyszínen megtekinteni az összecsapást, hogy időben induljon el, mert a nagy érdeklődéssel várt találkozóra a beléptetés a szokásosnál lényegesen több időt vesz majd igénybe. 

A mérkőzés jegyzőkönyve:
 
Békéscsabai Előre 1912 SE - Mezőkövesd-Zsóry 0-1 (0-0)
Békéscsaba, 300 néző,
 vezette: Németh Ádám (ifj. Kormányos Gábor, Kovács II. Gábor)

Békéscsaba: Szécsi – Mészáros, Csiszár, Makra, Horváth T. – Oláh G., Kállai, Sztrunga (Viczián), Juhász Gy. – Pozsár, Gajda (Csák). Vezetőedző: Pásztor József.

Mezőkövesd: Szántai - Lakatos B., Vámosi, Elek N. (Kaszás), Éles - Hegedüs T., Bagi, Sivák, Török - Jeremiás (Bogdány), Husanik (Szabó). Vezetőedző: Huszák Géza.

Gól: Szabó Viktor (68. perc)

Kapcsolódó hírek