Ugrás a tartalomhoz

A csúcson állnak labdarúgóink

Mezőkövesd hírei

FGSZ Siófok – Mezőkövesd Zsóry 1-2 (1-2)

Első helyen áll városunk felnőtt csapata a másodosztályú pontvadászatban a hétvégén aratott győzelemnek köszönhetően. Együttesünk nagy küzdelemben, 10 emberrel múlta felül a rapszodikusan szereplő Balaton-parti gárdát.

A Merkantil Bank Liga 13. játéknapján a 15., azaz kieső helyen álló Siófok vendégeként léptek pályára labdarúgóink november 8-án. A két csapat között 13 hely és 16 pont volt a különbség a forduló előtt, így a hiányzók ellenére egyértelműen Tóth László tanítványai számítottak az összecsapás esélyesének. A Siófok eddig mindössze egy alkalommal, a Kaposvár vendégeként tudott győzni az őszi szezonban. A dunántúliak három minimális különbségű vereség mellett egy edzőváltással, míg együttesünk két győzelemmel a háta mögött várta az egymás elleni találkozót.


Viharos kezdés

Labdarúgóink óriási elánnal kezdték a mérkőzést és Balajti emelése után már az első percben előnybe kerülhettek volna, azonban a labda a kapufáról kifelé pattant. A 4. percben Takács 25 méteres lövését hárította magabiztosan a korábban Mezőkövesden is megfordult Tajti. Egy perccel később Molnár jó ütemű kiugratása után Menougong maradt le kevéssel a labdáról. A nagy kövesdi rohamok után váratlanul előnyhöz jutottak a hazaiak. A 6. percben Izing, illetve Daru harcolt a labdáért, és a párharc végén a siófoki támadó szerezte meg a játékszert. Ezt követően végigrobogott a térfélen majd 15 méterről a bal alsó sarokba lőtt. A gól után a pálya közepén zajlott a játék, viszont az első negyedóra utolsó pillanataiban megszületett együttesünk egyenlítő találata. Egy formás akció végén Takács kapott jó indítást, majd a 16-os vonaláról a kapu bal oldalába bombázott. Csapatunk az egyenlítés után ismét fölényben futballozott és Takács kis híján megfordította az állást, azonban a 10 méterről leadott lövése centikkel elzúgott a keresztléc fölött a 25. minutumban. Egy perccel később Molnár esett el a 16-oson belül, majd az ellentámadás végén Daru bólintott közelről Kunsági kezébe. A 32. percben Menougong életerős távoli kísérletét hárította Tajti. Néhány másodperccel később Hegedűs Csaba kapott jó átadást, majd egy igazítás után 20 méterről a bal alsó sarokba bombázott, így labdarúgóink megfordították az eredményt. A hajrában mindkét csapat előtt adódott még lehetőség a gólszerzésre. A legnagyobb helyzetet Menougong hagyta ki, akinek a közeli lövését Tajti lábbal hatástalanította a 40. percben.


Hősies küzdelem emberhátrányban

A második játékrész sem kezdődött jól együttesünk számára, mivel Kulcsár lekönyökölte a vele szemben szabálytalankodó Peszmeget a 47. percben. A siófoki játékos sárga lapot kapott, viszont együttesünk középpályását kiállította a játékvezető, így csapatunk gyakorlatilag az egész félidőt emberhátrányban töltötte. A létszámfölény után vérszemet kaptak a Balaton-partiak, akik átvették a játék irányítását és nagy erőket mozgósítottak a gólszerzés érdekében. Az 52. percben Papp beadását követően Kunsági szedte össze a játékszert a berobbanó Daru elől. Három perccel később ismét Daru és Kunsági került a középpontba, miután csapatunk kapusa megfogta a siófoki támadó közeli fejesét. A 63. percben centiméterek választották el László András csapatát az egyenlítéstől, de Papp közeli lövését követően a bal kapufán csattant a játékszer. Ezután is a siófokiak maradtak akcióban, akik a 72., és 73. percben is közel jártak az ünnepléshez. Előbb Kozma kellemetlen 14 méteres lapos lövését védte nagy bravúrral Kunsági, míg ezután Daru fejelt a ketrec mellé az ötösről. Daru a hajrában is nagyon aktívan tüsténkedett a kapu előtt, ahol a 83., majd a 90. percben is fejjel veszélyeztetett, de mindkétszer célt tévesztett. A vendéglátók a hajrában is nagy nyomást gyakoroltak a kövesdi kapura, viszont együttesünk hősiesen küzdve megőrizte az egygólos előnyt még úgyis, hogy a játékvezető hat percet tett hozzá a 90-hez. A ráadás utolsó percében előbb Daru bólintott a kapu mellé egy szöglet után. A villámgyors ellentámadás végén Pantovics emelt az üres kapura a félpályáról, viszont a lövése elkerülte a siófoki ketrecet, így csapatunk nagy küzdelemben mindhárom pontot megszerezte.


Óriási tülekedés


Labdarúgóink kiváló formában vannak, ugyanis Balajtiék a legutóbbi öt találkozójukon 13 pontot szorgoskodtak össze. Tóth László tanítványai a remek szériának köszönhetően átvették a vezetést a Sopron ellen döntetlent játszó Gyirmóttól és két fordulóval az őszi szezon vége előtt egy ponttal vezetnek a Vasas előtt. Csapatunk 13 forduló alatt 28 egységet gyűjtött, míg a fővárosi gárda 27 ponttal áll a második helyen. Az élmezőnyben óriási a pozícióharc, hiszen a Vasashoz hasonlóan a Békéscsaba, a Gyirmót és a Szolnok is 27 egységgel áll a tabellán.


Ligakupa és bajnoki

Labdarúgóink a jövő héten két tétmérkőzésen fognak pályára lépni. Balajtiék elsőként  a Ligakupa C csoportjának 5. fordulójában az MTK Budapest csapatához látogatnak. Az összecsapást november 12-én, szerdán 13 órától rendezik meg a BKV Előre Sporttelepén. Együttesünk három nappal később a 4. helyezett Gyirmót gárdájánál vendégeskedik. A felsőházi rangadó november 15-én, szombaton 16 órakor kezdődik a dunántúli településen.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

FGSZ Siófok - Mezőkövesd Zsóry 1-2 (1-2)
Siófok, 300 néző, vezette: Bognár (Kepe, Kulman)
Siófok: Tajti - Kovács J., Gubicza, Futó (Vass 50.p), Peszmeg, Daru, Gárdos (Kozma 52.p), Papp Sz., Papp M. (Vég 77.p), Ivancsics, Fülöp. Vezetőedző: László András
Mezőkövesd: Kunsági - Hegedűs Cs., Izing, Szeles, Búrány, Hegedűs D., Takács P., Kulcsár, Molnár (Csató 90.p), Balajti (Pantovics 82.p), Menougong (Tajthy 56.p). Vezetőedző: Tóth László
Gólok: Daru (6.p), illetve Takács (16. p), Hegedűs Cs. (32. p)
Kiállítva: Kulcsár (Mezőkövesd Zsóry, 48.p)

Kapcsolódó hírek