Ugrás a tartalomhoz

Bál az iskola diákjaiért

Mezőkövesd hírei

A hagyományokhoz hűen ebben az esztendőben is megszervezték a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola jótékonysági bálját. A 17. alkalommal megrendezett eseménynek az intézmény tornaterme adott otthont november 7-én.

A jótékonysági estet Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője, a bál fővédnöke nyitotta meg, aki beszédében a bálozás történetéről, valamint az elmúlt évtizedekben bekövetkezett legfontosabb változásairól osztotta meg gondolatait. Kiemelte, hogy napjainkban a kikapcsolódáson és a szórakozáson túl a legtöbb esetben jótékonysági céllal rendeznek bált. Hozzátette, hogy Mezőkövesden a Szent László Gimnázium büszkélkedhet a legnagyobb hagyományokkal rendelkező bállal, amely az iskola életében betöltött fontos szerepe mellett a város egyik rangos eseményévé nőtte ki magát. Beszédének végén kellemes estét kívánt a jelenlévőknek és mindenkit arra kért, hogy lehetőségeihez mérten támogassa az intézményt.


Térfigyelőrendszert szeretnének

A bál bevételét teljes egészében a tavaly megalapított Alma Mater Alapítvány kapja meg. A befolyt összegből ebben az évben is támogatják az iskola szociálisan rászoruló tanulóit. Emellett elsősorban tanulmányi versenyek megszervezésére, díjazására, kirándulásokra, a legjobban teljesítő diákok jutalmazására és a nemzetközi kapcsolatok ápolására fordítják a bevételt. Az intézmény vezetői belső térfigyelő rendszer kiépítését tervezik, melynek finanszírozására szintén biztosítanak majd pénzt a támogatók felajánlásaiból.
A fővédnök köszöntője után az iskola diákjainak verses, énekes, hangszeres és táncos produkcióit tekinthették meg a vendégek. Az est jó hangulatáról a Randevú Zenekar gondoskodott. A népszerű együttes tagjai hajnalig húzták a talpalávalót.

BK

Kapcsolódó hírek