Ugrás a tartalomhoz

Búcsú a Ligakupától

Mezőkövesd hírei

MTK Budapest – Mezőkövesd Zsóry 2-1 (1-1)

Kiesett a Ligakupából városunk felnőtt csapata. Labdarúgóink az élvonalban szereplő MTK vendégeként vereséget szenvedtek, így matematikai esélyüket is elvesztették a továbbjutásra.

A Ligakupa C csoportjának 5. fordulójában Budapestre látogattak Balajtiék november 12-én. Csapatunk kitűnően szerepel az NB II-es bajnokságban, hiszen Hegedűsék 13 forduló után vezetik a tabellát, ugyanakkor a Ligakupában felemásan teljesítenek. Tóth László együttese a nyitófordulóban 5-1-re legyőzte a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő gárdáját viszont ezt követően a Dunaújvárostól kétszer, míg az MTK-tól egyszer kikaptak. A fővárosiak a már továbbjutott Dunaújváros mögött a második helyen álltak a fordul előtt és úgy léphettek pályára, hogy már egy pont megszerzése esetén is továbblépnek a csoportból. A két csapat mezőkövesdi találkozója Thorgelléék 5-2-es győzelmével zárult.


Bátor játék

Az összecsapás elején a hazaiak kezdtek jobban, akik Csíki révén már a 4. percben helyzetbe kerültek, azonban a támadó lövése elzúgott a bal sarok mellett. A folytatásban is Garami József csapata játszott aktívabban, de helyzetet nem tudtak kialakítani. A 22. percben viszont előnyhöz jutottak a vendéglátók, miután Vass kapott remek indítást, majd betört a 16-oson belülre, ahol a védők között okosan a jobb alsó sarokba lőtt. Két perccel később Sergio elől mentett lábbal a kapujából kifutó Szántai. Az első kövesdi lehetőséget Kulcsár 22 m-es lövése jelentette, de a középpályás kísérletét Abu könnyedén hárította. A 31. percben egy formás akció végén Kulcsár kapott jó indítást és 13 méterről higgadtan a hálóba helyezett. Az egyenlítés után csapatunk átvette a játék irányítását, de a fölény meddőnek bizonyult. Öt perccel a játékrész vége előtt Csíki távoli szabadrúgását fogta meg előrevetődve Szántai, míg 3 perccel ezután Kulcsár elől mentett az utolsó pillanatban Abu, így a szünetig nem történt változás az eredményben.


Gól után meddő fölény

Fordulás után hazai fölény jellemezte a mérkőzést, ami helyzetekben és gólban is megmutatkozott. Az 51. percben Vass 15 méteres bombája célt tévesztett, majd Vass három perccel később már az előkészítésben jeleskedett. Az MTK játékosa Csíkit ugratta ki jó ütemben, aki 12 méterről a kapu közepébe bombázott. Az 58. minutumban újfent Vass próbálkozása jelentett veszélyt együttesünk ketrecére, azonban az éles szögből leadott lövése elsuhant a felső sarok mellett. Újabb négy perc elteltével Pantovic ígéretes kísérlete levágódott a fővárosi védőkről. Ezután labdarúgóink irányították a találkozót, viszont az MTK védelme fegyelmezetten és jól zárt, így helyzet nem alakult ki a vendéglátók 16-osának előterében. A 73. percben Vass egy szép egyéni alakítás után tüzelt pontatlanul, míg a túloldalon öt perccel később Molnár jobb sarokra tartó löketét hatástalanította Groppioni. Labdarúgóink a hátralévő időben is bátran, de átütőerő nélkül futballoztak. Az összecsapás utolsó lehetőségét a hazaiak dolgozták ki, azonban egy remekül beívelt szögletet követően Hrepka látványos kísérlete a bal kapufán csattant, így a fővárosiak egygólos sikert arattak a találkozón.


Rangadó szombaton

A hazai győzelemmel eldőlt, hogy a 13 pontos Dunaújváros mellett a 12 egységgel álló MTK folytathatja szereplését a sorozat nyolcaddöntőjében. Csapatunk 3 egységgel, míg a Balmazújváros 1 ponttal várhatja a csoportmérkőzések záró körét. Balajték a Ligakupa utolsó összecsapását hazai környezetben a Balmazújváros ellen fogják lejátszani. A mérkőzést november 18-án, kedden 15 órakor rendezik meg a Városi Stadionban.
Labdarúgóink ezt megelőzően felsőházi rangadón lépnek pályára a 4. helyezett Gyirmót vendégeként. A találkozó november 15-én, szombaton 16 órakor kezdődik a dunántúli városban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

MTK Budapest – Mezőkövesd Zsóry 2-1 (1-1)
BKV Előre Sporttelepe, Játékvezetők: Botló Béla (Theodoros, Iványi)

MTK Budapest: Abu (Groppioni 46.p) – Kálnoki Kis, Kelemen (Ségi 77.p), Vukmir, Deutsch – Thiam (Halmai, a szünetben), Hajdú Á. – Vass P., Cseke, Csíki (Schrammel, 70.p) – Sergio (Hrepka 61.p). Szakmai igazgató: Garami József

Mezőkövesd Zsóry: Szántai – Búrány (Molnár 46.p), Szeles (Hegedűs 46.p), Csató M. (Takács 46.p), Engel – Tajthy, Menyhért – Csirmaz, Kulcsár K., George (Balajti 46.p) – Hanzl (Pantovic 46.p). Vezetőedző: Tóth László

Gólok: Vass (22.p), Csíki (54.p), illetve Kulcsár (31.p)

Kapcsolódó hírek