Ugrás a tartalomhoz

Nekünk nyolc (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Orosháza FKSE-Linamar - Mezőkövesdi KC 21-29 (8-13)

Fölényes győzelmet aratott városunk felnőtt csapata a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első találkozóján. Kézilabdázóink a sikernek köszönhetően nagy lépést tettek a legjobb nyolc közé jutáshoz.

A sorozat 3. fordulójában NB I-es rangadó várt Skaliczki László tanítványaira a Viharsarokban november 12-én. Szepesiék három héttel ezelőtt ugyanebben a szereposztásban találkoztak Budayékkal a bajnokságban, akkor az orosháziak 27-20-as győzelmet ünnepelhettek. A hazaiak ennek fényében jó eredményben bíztak, míg az MKC a visszavágás reményében vetette magát küzdelembe.


Álmos kezdés után fordítás

Az összecsapás rajtját Vladan Jordovics csapata kapta el jobban. A vendéglátók Németh és Buday góljaival nyitottak, melyre kövesdi részről Radnic válaszolt a 4. percben.  Benisék a folytatában is hatékonyabban játszottak és kihasználták az MKC erősen akadozó támadójátékából fakadó hibákat. Csapatunk 10 perc alatt mindössze kétszer tudta mattolni a hazai védelmet, így az Orosháza Buday második találata után 4-2-re vezetett. Ezt követően Radnic ugyan szépített, de Skaliczki László időt kért a 12. percben azért, hogy rendezze a sorokat. A rövid pauza láthatóan jót tett kézilabdázóinknak, ugyanis 3 perccel később Molnár büntetőjét követően 6-5-re már az MKC vezetett. A csapatok ezután elsősorban védekezésben jeleskedtek, így csak elvétve tudták gyarapítani a góljaik számát, viszont együttesünk nem adta ki kezéből a vezetést. Hat perccel az első felvonás vége előtt 8-6-os kövesdi előny állt az eredményjelzőn. Trivkovicsék a záró periódusban is kitűnően látták el feladatukat védekezésben, melyhez hatékony támadójáték párosult, ennek köszönhetően magabiztos fórral zárták a félidőt.


Nagy kövesdi fölény

Fordulás után Milovics vezérletével közelebb araszoltak a viharsarkiak és a 36. minutumban 14-11-re módosították az állást, így megcsillant előttük a remény a fordításra. A Skaliczki fiúk azonban nem engedték kiénekelni a sajtot a szájukból és Vasic, Cuzic, valamint Lókodi góljaival rövid idő alatt 19-13-ra elhúztak. Az orosháziak a folytatásban igyekeztek feljebb zárkózni, de együttesünk öt találatnál közelebb egyszer sem engedte Budayékat. A záró 10 minutum kezdetén Lókodi duplája sokkolta az orosházi publikumot, ennek eredményeként a hajrának 23-17-es kövesdi előnynél vágtak neki a csapatok. A felek még rátettek egy lapáttal a meccs végén, de a különbség nem csökkent, sőt Grünfelder utolsó percben szerzett találatával az MKC nyolcgólos sikert könyvelhetett el a lefújás után. Csapatunk győzelmével hatalmas lépést tett a legjobb nyolc közé jutáshoz. A visszavágót a tervek szerint december 3-án rendezik meg Mezőkövesden, azonban még az is elképzelhető, hogy a csapatok csak januárban csapnak össze városunkban.


Csurgóra utaznak

Skaliczki László tanítványaira ezen a héten vár még egy találkozó, ugyanis Szepesiék a 2. helyen álló Csurgóhoz látogatnak a bajnokság 12. fordulójában. Két nappal később a listavezető Szeged érkezik Mezőkövesdre.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Orosháza FKSE-Linamar - Mezőkövesdi KC 21-29 (8-13)
Orosháza, 500 néző. Vezette.: Andorka, Hucker.
Orosházi FKSE-Linamar: Herjeczki – Németh L. (2), Buday (3), Berta, Benmiloud, Németh G. (2), Benis (3). Csere: Ivanisevic (k), Miklós (k), Szeitl, Strannig (2), Milovic (4), Varsandán (1), Mazic (1), Pásztor (1), Tárkányi (2). Edző: Vladan Jordovic.
Mezőkövesdi KC: Volarevic – Szepesi (4), Radnic (5), Trivkovic (1), Cuzic (3), Dzono, Vasic (7). Csere: Sipos (k), Molnár (1), Terenyi (1), Lókodi (5), Grünfelder (2), Pálos, Pavlovic , Nakhayenka . Edző: Skaliczki László.
Kiállítások: 6 perc, illetve 2 perc.
Hétméteresek: 0, illetve 3/2.

Kapcsolódó hírek