Ugrás a tartalomhoz

Útátadás (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Átadták a Kormány által biztosított 100 millió forint egyedi támogatásból felújított Széchenyi-Lövői utat Mezőkövesden november 14-én.

Az eseményen dr. Fekete Zoltán polgármester megköszönte a Kormány támogatását, amely révén mintegy két kilométer hosszan aszfaltozták le az autópályát és a Mátyás király utat összekötő szakaszt. Elmondta, hogy Mezőkövesd Város Önkormányzata majdnem 20 millió forinttal egészítette ki a Kormánytól kapott forrást, amely révén az érintett út környezete, a parkolók, autóbuszöblök, padkák is korszerűsödtek.
Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő ünnepi beszédében kiemelte, hogy a Kormányzat az elmúlt négy évben egyedi támogatásokkal is hozzájárult a települések problémáinak megoldásához. A térségben található 10 település útfejlesztésére 1,5 milliárd forintot tudtak fordítani. Mezőkövesd 100 millió forintot kapott erre a célra. Tállai András elmondta, hogy Mezőkövesd jó helyzetben van, hiszen teljes aszfaltos úthálózattal rendelkezik, amelynek nagy hányada a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése után új aszfaltréteget kapott. Hozzátette, hogy nagy eredménynek tartja, hogy ez alkalommal a város legnagyobb forgalmát lebonyolító Széchenyi-Lövői út is megújult.
Ezt követően Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója ismertette a beruházás paramétereit: az úttest két kilométer hosszan kapott új aszfaltréteget. Elkészültek a szegélysüllyesztések és a megfelelő vízelvezetéshez szükséges lépéseket is megtették. 1,9 km hosszan felújították a földárkot, valamint a padkát is. A szükséges útjelek felfestésén túl egy 4,5 cm kopóréteggel is ellátták az úttestet.
Dr. Berkes László plébános megáldotta az elkészült beruházást, amelyet ünnepélyes szalagátvágással Tállai András miniszterhelyettes, dr. Fekete Zoltán polgármester és Szilvai József Attila igazgató adott át.

Kapcsolódó hírek