Ugrás a tartalomhoz

Sikeres búcsú (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 4-2 (2-0)

Gólzáporos győzelemmel búcsúzott városunk felnőtt csapata a Ligakupától. Labdarúgóink a sikernek köszönhetően a 3. helyen végeztek a sorozatban.

A Ligakupa C csoportjának 6. fordulójában a Balmazújváros érkezett városunkba november 18-án. A csapatok teher nélkül léphettek pályára, hiszen az eredménytől függetlenül már nem juthattak tovább a csoportból. A hétvége felemásan sikerült az érintettek számára, hiszen labdarúgóink az utolsó pillanatokban kapott gól miatt veszítettek pontokat Gyirmóton, míg a hajdúsági gárda hosszú nyeretlen időszakot zárt le a Csákvár ellen aratott 3-2-es sikerrel. A találkozó közönségszórakoztató játékot és gólzáport ígért, hiszen az egymás ellen lejátszott eddigi két mérkőzésen összesen 11 gólt termeltek a játékosok.


Lendületes játék

Már a találkozó elején látszott, hogy a közönség jól fog szórakozni, ugyanis a csapatok lendületesen és bátran játszottak, egyáltalán nem tartalékoltak erejükből az őszi szezon záró fordulójára. A nyílt sisakos játék helyzetek tömkelegét hozta magával. A 4. minutumban Kulcsár 20 m-es lövését hárította szép mozdulattal Szalma, míg egy perccel később Baracskai tesztelte az újvárosi hálóőr képességeit, aki ezúttal is kifogástalanul látta el feladatát. Szalma egy perccel később is megnyert egy párharcot, miután Pantovics emelését húzta le a levegőből. Ezután fordult a kocka és a vendégek is többször eljutottak a kövesdi 16-osig. A 8. percben Angyal vette célba Szántai kapuját és együttesünk hálóőre remek vetődéssel kaparta ki a labdát a bal alsó sarokból. Két minutummal később Búrány kapott remek átadást, azonban lövésébe Szalma jó érzékkel belevetődött. Három perccel később Vachtler 17 méteres szabadrúgását védte ki Szántai, aki ujjheggyel piszkálta ki a játékszert a bal alsó sarokból. A 21. percben ismét közel jártak a gólszerzéshez a vendégek, miután egy nagy kapu előtti kavarodás végén előbb a kapufa, majd Szántai mentett nagyot. A 25. minutumban Kulcsárt vágták fel a 16-os előterében, amit a játékvezető szabadrúgással honorált. A labda mögé Kulcsár állt és a középpályás mesteri mozdulattal varrta fel a labdát a jobb felső sarokba. Öt perccel később már két góllal vezetett együttesünk, miután Pantovics játszotta tisztára magát a 16-os előtt, majd nagy erővel a kapu közepébe bombázott.


„Négygólos” félidő

A felek fordulás után is nagy elánnal futballoztak. A 48. percben Pantovics előtt adódott lehetőség az előny növelésére, de lövése kevéssel a jobb sarok mellett hagyta el a játékteret. Négy perccel később Kulcsár ígéretes szabadrúgása zúgott el a jobb kapufa mellett, míg az ellentámadás végén Virág ziccerét hárította lábbal Szántai. Az 58. minutumban ismét a kövesdi hálóőr került reflektorfénybe, mivel Németh kísérletét tolta rá nagy bravúrral a lécre. A játékrész felénél Virág érkezett remek ütemben a kapu elé, viszont a lövését Szántai kivédte. A 69. percben Csirmaz robogott végig a hajdúságiak térfelén és a szóló végén laposan kapura lőtt, Szalma azonban elvetődve megfogta a játékszert. Az ellentámadás végén Szántai bravúrja után Angyalhoz került a labda, aki közelről a hálóba emelt. Két perccel később ismét a kövesdi kapusnak akadt munkája, miután egy jobb oldali beadás után a kapuból kivetődve ütötte ki a játékszert az érkező támadók elől. A 78. percben eldőlni látszott a mérkőzés sorsa, ugyanis egy szép kövesdi akció végén Máté került helyzetbe, aki miután tisztára játszotta magát az elvetődő Szalma alatt a kapuba lőtt. A találkozó hajrája is sok izgalmat tartogatott. Két perccel a rendes játékidő letelte előtt Pintér szabadrúgása jött le a keresztlécről, amit a szemfüles Németh továbbított a kapuba. A vendégek nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, de közvetlenül a lefújás előtt Máté lépett ki az újvárosi térfélen, majd higgadtan eltolta a labdát Szalma mellett és a hálóba gurított.
Csapatunk a győzelemnek köszönhetően megszerezte a C csoport 3. helyét 6 ponttal, míg a Balmazújváros 1 ponttal fejezte be szereplését a sorozatban. A kvartett élén az MTK végzett 15 egységgel a 13 pontos Dunaújváros előtt, így a két élvonalbeli gárda jutott a legjobb 16 közé.


Csúcsrangadó

Labdarúgóink számára egyetlen tétmérkőzés maradt a 2014-es esztendőben. Együttesünk a bajnokság záró fordulójában a 3. helyen álló Vasast látja vendégül Mezőkövesden. Az őszi szezon egyik legfontosabb rangadóját november 22-én, szombaton 16 órától rendezik meg a Városi Stadionban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 4-2 (2-0)
Mezőkövesd, 200 néző. Vezette: Takács J. (Farkas B., Bozó).
Mezőkövesd: Szántai – Búrány (Dorkó), Menyhért Á., Csató (Hegedűs D.), Engel – Baracskai (Balajti), Hanzl, Kulcsár K., Tajthy (Menougong) – Pantovics (Máté), Csirmaz. Vezetőedző: Tóth László.
Balmazújváros: Szalma – Vachtler (Andorkó), Bokros (Papp), Szatmári, Németh Á. – Angyal, Sigér (Kondás), Kiss L. (Bakos), Virág – Belényesi (Pintér), Kállai. Vezetőedző: Szabó János.
Gólok: Máté 2 (78. és 92.p), Kulcsár (25.p), Pantovics (30.p), ill. Angyal (71.p), Németh (88.p)

Kapcsolódó hírek