Ugrás a tartalomhoz

Sportra fel! (videóval)

Szabadtéri fitnesz, fallabda, tenisz, kosárlabda és egyéb labdajátékok. Már ezen új sportolási formákat is kipróbálhatjuk városunkban. Új ötletek, amelyek ösztönözhetnek, hogy felálljunk kényelmes karosszékeinkből, és megmozduljunk egészségünk érdekében.

Mezőkövesd Város Önkormányzata az elmúlt időszakban több sportfejlesztést is megvalósított a településen. A beruházások a Szent László Gimnáziumot, a Mező Ferenc Tagiskolát, a Hadnagy úti Sportcentrumot, valamint a Kavicsos-tó és Szabadidőparkot érintették. „Ezek a beruházások mintegy 75 millió forint értékűek, melyeket önkormányzatunk saját forrásból finanszírozott. Ez jelentős összeget jelent költségvetésünkben. A munkák szinte már teljes mértékben elkészültek. A Kavicsos-tó és Szabadidőparkban elhelyezett szabadtéri fitneszpark majdnem 2 millió forintba került. Jelenleg hat erősítő eszközt helyeztünk el benne, de tavasszal még több elemmel bővítjük. A gimnázium udvarán elkészült a multifunkcionális – kosárlabdára, kézilabdára, labdarúgásra és egyéb sportokra alkalmas – pálya, amelynek költsége mintegy 30 millió forint volt. A Hadnagy úti Sportcentrum továbbfejlesztése és a teniszpálya létesítése is lassan elkészül, hiszen már csak a világítás kiépítése hiányzik. A gimnázium és a Mező Ferenc Tagiskola futópályái is megépültek. Ezek a fejlesztések kifejezetten a mozgást, az egészséges életmód kialakítását szolgálják. A létesítmények minden mozogni vágyó előtt nyitva állnak. Azt is mondhatjuk, hogy aki Mezőkövesden sportolni szeretne, megtalálja az igényeinek megfelelő lehetőségeket. Úgy gondolom, örülhetünk, büszkék lehetünk ezekre a fejlesztésekre, melyeket nagy szeretettel adunk át minden mezőkövesdinek” – foglalta össze dr. Fekete Zoltán polgármester.

TOVÁBBI TERVEK A kollégium mellett a tanuszoda tervezési szakaszban van, a dokumentáció néhány héten belül elkészül. A fejlesztés megvalósításához vezető út következő lépése, hogy a városvezetés kidolgozza az anyagi háttér biztosítását. A Szomolyai út végén, a Kőkép mellett a kerékpárosok számára úgynevezett skate pálya is épül a közeljövőben. Ezen túlmenően a Hadnagy úti Sportcentrumot még tovább bővítik futó-, kosárlabda-, egyéb kisméretű pályákkal.
Az önkormányzat a jövőben a meglévő tereit, parkjait szeretné tovább fejleszteni, hogy azokkal minél igényesebb, szebb környezetet, pihenési, kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak az itt élők számára.

Kapcsolódó hírek