Ugrás a tartalomhoz

Megvan az NB I-es licenc

Mezőkövesd hírei

Megkapta az NB I-es licencet Mezőkövesd Zsóry felnőtt labdarúgó csapata.
Az élvonalbeli indulásra jogosító tanúsítványt a Magyar Labdarúgó Szövetség székházában adták át május 19-én.

Az első osztályú licencre még az év első harmadában benyújtotta igényét a Mezőkövesdi Sportegyesület, melynek alapjául felnőtt labdarúgóink nagyszerű bajnoki szereplése szolgált, hiszen együttesünk hosszú ideig versenyben volt a bajnoki elsőségért a két nagy múltú együttessel, a DVTK-val és a Nyíregyházával. A licenc adó testület első körben hiánypótlásra kötelezte az MSE-t, miután ezt sikerült pótolni, a mezőkövesdi kérvény zöld utat kapott az illetékesektől. Az egyesület életében nagy előrelépést jelent a klublicenc megszerzése.

„Örvendetes, hogy az elmúlt időszakban már az NB I-ről beszélhetünk, hiszen néhány évvel ezelőtt még az NB III-ban szerepeltünk. Az elmúlt években bekövetkezett pozitív változások, amelyeket végrehajtottunk, kezdve a pálya fejlesztéssel és szervezeti átalakításokkal mára ott tartunk, hogy az NB I kapujában áll a csapat. Természetesen látjuk azokat a hiányosságokat, melyeket pótolnunk kell még ahhoz, hogy igazán komoly és reális lehetőségünk legyen a feljutásra, illetve az élvonalban történő megkapaszkodásra. Az adminisztrációval minden rendben van, tehát az alapja meg van annak, hogy az első osztályban gondolkozhassunk, azaz Mezőkövesden hosszútávon NB I-es futball lehessen. Azt gondolom, eljött egy olyan időszak az egyesület életében, amikor lehetőségünk van átgondolni azokat a közép és hosszú távú feladatokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy ne csak adminisztrációs téren, hanem a technikai és sportszakmai háttér kialakításában is megfeleljünk az első osztály elvárásainak.”– emelte ki Vojtekovszki Csaba, az MSE sportigazgatója.

Az NBI-es szerepléshez, illetve a stabil működéshez néhány változtatásra is szükség lenne, melyet az MLSZ is nagy mértékben támogat, azért hogy rendezettebb körülmények alakuljanak ki hazánk labdarúgásában. Ezek közé tartozik egyebek mellett a gazdasági társasággá történő átalakulás, melynek a pénzügyi viszonyai átláthatóbbak és könnyebben kezelhetőek, továbbá az amatőr szerződések megszüntetésére is sor kerülhet. Fontos kérdés az utánpótlás csapatok létszámának emelése, valamint a pálya NB I-es szintre való fejlesztése, amely egyebek mellett biztonságtechnika és a befogadóképesség szempontból is lényeges. Az utánpótlásban nagy szakmai kihívást jelent, hogy a jelenleg foglalkoztatott korosztályok mellett további három csapatot kell indítania az egyesületnek és a gyerekek képzése, illetve megfelelő szintre hozása hosszú ideig tartó folyamat lesz.

A helyzet abból a szempontból mindenképpen kedvező, hogy a magyar futball fejlesztése széleskörű támogatást élvez és szintén pozitív, hogy a város, valamint az egyesület vezetősége is támogatja Mezőkövesd labdarúgását ebből pedig hosszú távon sokat profitálhat a kövesdi foci. A licenc átadásra az MLSZ székházában került sor, ahol a jeles eseményre, egy igazolás, átigazolási szabályrendszer módosításokat érintő fórum keretében történt meg.

Kapcsolódó hírek