Ugrás a tartalomhoz

Kitüntették Kovács Istvánt

Mezőkövesd hírei

Magyar Gazdaságért Díjjal tüntették ki Kovács Istvánt, a Nemzetgazdasági Minisztériumban. A Kovács Kft. ügyvezetője az 1956-os forradalom kitörésének ötvennyolcadik évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen vehette át az országos elismerést október 21-én.

Az esemény keretében az államigazgatásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereknek, valamint a gazdasági élet kiválóságainak Varga Mihály, a Nemzetgazdasági Minisztérium minisztere nyújtott át elismeréseket. Az átadón Magyar Gazdaságért Díjat kilencen, Lónyai-díjat tizenegyen, míg Miniszteri Elismerő Oklevelet ötvenheten kaptak.

SIKERES VÁLLALKOZÁS A cég elődje az 1970-es évek közepétől dinamikusan fejlődött, ennek eredményeként egy kisebb családi vállalkozásból indulva a 90-es években modern nagyvállalattá alakult. A céget Kovács Kft. néven 1993-ban alapították, ekkor 1000 négyzetméteren 80 alkalmazottat foglalkoztatott.
A vállalat vezetői tervszerű és tudatos munkával további fejlesztéseket hajtottak végre, így napjainkban mintegy 16 ezer m2-en folyik a termelés. A Kovács Kft. esztergált, mart és kovácsolt termékeket állít elő elsősorban az autóipar számára. A cég munkatársai kiváló körülmények között és magas színvonalon végzik a munkájukat, amit jól tükröz, hogy a hazai mellett külföldi cégek is szép számmal vannak a megrendelőik között.
Az elismerésre Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője terjesztette fel. „Kovács István egy esztergapados, kisebb családi vállalkozásból – a több évtizedes, folyamatos fejlesztéseknek és a kitartó munkának köszönhetően – egy nemzetközi szinten is elismert, a térség egyik legmeghatározóbb vállalkozását hozta létre. Nagy hangsúlyt fektet a legmodernebb technológiák alkalmazására, ügyfeleinek magas szintű kiszolgálására. Életét a munkának és a vállalkozásának szentelte, szenteli” – indokolta javaslatát a politikus.
A Magyar Gazdaságért Díjat egyébként évente két alkalommal, március 15-én és október 23-án adományozzák összesen 20 személynek, a gazdaság érdekében végzett kimagasló, példamutató tevékenység vagy életmű elismeréseként. Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből idén két személy kapta meg a kitüntetést: Prof. Dr. Fábry György, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának nyugalmazott egyetemi tanár március 15-én, Kovács István, a mezőkövesdi Kovács Kft. vezetője pedig október 23-án. „Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ilyen rangos díjat vehettem át Varga Mihály miniszter úrtól. A kitüntetés arra sarkall, hogy a továbbiakban is nagy szorgalommal és precízen végezzem a munkámat”– hangsúlyozta Kovács István.

Kapcsolódó hírek