Ugrás a tartalomhoz

Digitálmok III. (videóval)

Megjelent Jacsó Balázs Digitálmok című könyvének harmadik kötete. A 60 oldalas kiadványban a mezőkövesdi gimnázium rajztanárának digitális grafikái, munkái tekinthetőek meg.

Jacsó Balázs grafikus a Digitálmok első két kötetét azzal a céllal alkotta meg, hogy albumba rendezze munkáit. Ezekben a könyvekben rajzai, festményei is megtalálhatóak voltak a digitális technikával készült alkotásai mellett. A harmadik, ősszel megjelent albumban már a számítógépes programmal készült grafikák kaptak hangsúlyos szerepet. A könyvben több magyar, illetve külföldi rock- és metál zenekarnak készült CD-, pólóterv, grafika mellett a saját kedvtelésére készített digitális képek is megtalálhatóak.
Jacsó Balázs többek között dolgozott már a hazai Cadaveres, Horda, Concrete, Malediction, Ossian zenekaroknak, vagy a külföldi bandák közül a Bifröst-tel, a Deviant Surgeons-szal.
A mezőkövesdi alkotó arra törekszik, hogy bár digitális módszerrel, kollázs technikával,  a saját fényképeinek felhasználásával készülnek a munkái, de a végleges mű mégis analóg kép hatását keltse.
A könyvet a budapesti Kis-Á nevű szórakozóhelyen a munkáiból nyílt tárlat keretében mutatták be, ahol még másfél hétig megtekinthetőek Jacsó Balázs munkái.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek