Ugrás a tartalomhoz

Küldetésük a rászorulók segítése (videóval)

A Mezőkövesdi Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat a tél, az ünnepek közeledtével tartós élelmiszerekből összeállított csomagokat, meleg ruhákat oszt szét a rászorulók számára.

A Mezőkövesdi Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat egy integrált intézmény, amelynek szociális alap- és szakellátási feladatai is vannak. Tevékenységük körébe tartozik az idősek otthonának, az idősek átmeneti gondozóházának működtetése, a házi segítségnyújtás, a családgondozás, amelyek keretében összesen 1178 gyermek, család, idős ember gondozását, segítését, támogatását látják el.
Az  intézmény az ellátottai számára az alapfeladatokon, alapellátásokon túl időközönként egészséggel, egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadásokat, egyéb programokat szervez. Emellett az idősek rendszeresen részt vehetnek gyógytornán. Az évszakokhoz, ünnepekhez kapcsolódva mindig kézműves-foglalkozásokkal is készül a szolgálat az ellátottjai számára.
A kistérségi szociális szolgáltató egész évben folyamatosan nyomon követi a rászorulók életének alakulását, és a hideg, téli hónapok előtt és alatt igyekszik még több emberhez eljutni, segíteni a nehéz körülmények között élőknek. A szolgálathoz tartozó településeken különböző akciókat szerveznek, ilyen a cipős doboz kezdeményezés, amely keretében gyermekek egy kis dobozban összegyűjthetik a megunt játékukat, könyvüket, édességüket, amelyet egy rosszabb körülmények között élő gyermeknek ajánlanak fel.
Emellett az intézmény várja a civilek, cégek, szervezetek felajánlását is, hogy az év legszebb ünnepéhez kapcsolódva minél több család asztalára kerülhessen étel.
A közelmúltban az intézmény által szervezett jótékonysági hangversenyen 37 ezer forint adomány érkezett be, amelyet a Szolgálat az ellátottak szabadidős programjainak szervezésére fordítanak majd.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek