Ugrás a tartalomhoz

Hármas kövesdi siker (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Harminckét sportoló ült asztalokhoz a 18. Rozmaring Cukrászat Open sakkversenyen. A régiós megméretést a Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesületének székházában rendezték meg november 29-én.

Az indulók közül az alsósok viadalán 12-en, míg a felsősök között és a nyílt csoportban összesen 20-an vettek részt. A nyílt küzdelemben a felnőttek mellett 10 felsős diák tette próbára tudását.


Egri diadal

Az alsósok megméretését nagy küzdelemben az egri Simon Milán Gábor nyerte meg, ami azért is szép eredmény, mert a mezőny legfiatalabb versenyzőjeként hódította el az aranyérmet. A második és harmadik helyen Farkas Bence és Kerékgyártó Máté személyében két füzesabonyi tehetség végzett. A legjobb mezőkövesdi sakkozó Megyesi Bálint, a Szent István Katolikus Általános Iskola diákja lett.
A felsősök küzdelmében Pap Máté, a Szent István Katolikus Általános Iskola tanulója diadalmaskodott, míg az ezüstérmet a miskolci Kiss Enikő lett szerezte meg. A verseny harmadik helyén a füzesabonyi Bíró Bálint végzett.
A nyílt versenyben Éberth Zoltán jóvoltából mezőkövesdi aranyérem született. A Mezőkövesd Zsóry SE sakkszakosztályának vezetője és tagja mindössze fél pontot veszített. A második helyen a jó formában lévő kövesdi Hajdú Sándor, míg a dobogó harmadik fokán az ugyancsak mezőkövesdi Barabás Tibor végzett. A legjobb nem díjazott sakkozó a mezőkövesdi Pap Kristóf lett.
Említést érdemel továbbá Vizi Zalán, a Szent Imre Tagiskola, Kriston Gergely, a Szent István Katolikus Általános Iskola, Marton Tamás, a Mező Ferenc Tagiskola és a tibolddaróci Mizser Kristóf miután mindannyian az első versenyükön vettek részt.
Éberth Zoltán, a versenyt szervező Mezőkövesd Zsóry SE szakosztályvezetője köszönetet mondott a Rozmaring Cukrászdának, a Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesületének, az Ódor Kerékvárnak és a Jacsó Kft.-nek a versenyben nyújtott támogatásáért.


Tisztes vereség

Egy nappal később rendezték meg az NB II-es bajnokság 5. fordulóját, melynek keretében a Mezőkövesd Zsóry SE sakkozói a bronzérmes Debreceni Sakkbarátokhoz látogattak november 30-án. Együttesünkből Hajdú Sándor, Póta Lajos, és Pap Kristóf nyert, míg Éberth Zoltán és Zelei Zoltán megosztozott a pontokon, így végül 8-4-re győzött a hajdúsági gárda. Csapatunk 5 forduló után a 8. helyen áll a bajnokságban 26 ponttal.

B. K.

Kapcsolódó hírek