Ugrás a tartalomhoz

Dr. Fekete Zoltán lett az elnök (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Településünk vezetőjét választották meg a Magyar Fürdővárosok Szövetsége elnökének.

Városunk a több mint 40 települést – köztük egyebek mellett Harkányt, Hajdúszoboszlót, Zalakarost – számláló szervezet alapítótagja. A szövetség november 28-án, Makón tartott tisztújító közgyűlést, ahol az elnök és az alelnökök mellett az elnökség tagjait és a szövetség titkárát választották meg. A tagtelepülések polgármesterei az elnök személyére leadott ajánlások alapján dr. Fekete Zoltánt javasolták elnöknek.

„Nagy megtiszteltetésnek érzem a felkérést, annál is inkább, mert a szövetség tagjainak majdnem a fele javasolt engem a szervezet vezetőjének. Sok feladat vár ránk, ugyanis szeretnénk a szövetséget minél jobban és hatékonyabban bevonni az idegenforgalmi életbe. Emellett szeretnénk még több települést felvenni a tagjaink közé, ugyanakkor az is fontos, hogy a szervezeti tagság egyfajta nívót jelentsen” – emelte ki dr. Fekete Zoltán, polgármester.

A célok között szerepel egy olyan értékrend felállítása, amelynek kötelezően meg kell felelniük majd a településeknek. A Fürdővárosok Szövetségének emblémáját a települések névtábláin is fel fogják tüntetni.

A szervezet elnöksége összesen 11 főből áll. Az elnök tehát dr. Fekete Zoltán lett, míg az alelnöki tisztséget dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Vida Tamás, Túrkeve polgármestere látja el. A titkári tisztséget Szabó Zoltán közgazdász tölti be. A grémium mandátuma 5 évre szól.

B. K.

Kapcsolódó hírek