Ugrás a tartalomhoz

Bronzérem és különdíj (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Eredményesen szerepeltek az Add a Kezed Lakóotthon és a Fogyatékkal Élők Napközi Otthonának ellátottjai a „Neked mi az egészség?” címmel meghirdetett rajzpályázaton. A kövesdi ellátottak 10 alkotást küldtek be, melyek közül Rácz Katalin 3. helyezést ért el, míg az intézmény képviselői különdíjat kaptak.

A kezdeményezés a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Népegészségügyi Hivatal és a Magyar Rákellenes Liga közös szervezésében valósult meg. A projekt célja és témája az volt, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatokon való részvétel fontosságára. A pályázat nagy sikert aratott, hiszen a megye 11 szociális és gyermekvédelmi intézményéből összesen 64 gondozott küldött be alkotást.
A rajzpályázat díjátadó ünnepségét november 5-én rendezték meg Mezőcsáton.
Az Add a Kezed Lakóotthon és a Fogyatékkal Élők Napközi Otthonának gondozottjai napi rendszerességgel, délelőtt és délután is részt vesznek kézműves foglalkozásokon.
A gondozottak délutánonként egy személyi készségeket fejlesztő szakember segítségével, képességeiknek megfelelő feladatokat végezhetnek a foglalkozások keretében.

Kapcsolódó hírek