Ugrás a tartalomhoz

Maradt esély a felsőházra (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Ceglédi KKSE 26-22 (15-12)

Végig vezetve, megérdemelt győzelmet aratott városunk felnőtt csapata a Pest megyei gárda ellen lejátszott bajnoki rangadón.

Az NB I-es kézilabda bajnokság 15. fordulójában nagyon fontos rangadót játszott Skaliczki László együttese, ugyanis a feleket mindössze egy pont választotta el a tabellán. Az MKC 9, míg a Cegléd 8 egységgel várhatta az egymás elleni ütközetet. A találkozó tétje a helyezések mellett a felső ház szempontból is roppant fontos volt, hiszen a vesztes fél számára jelentősen lecsökkent az esély az első öt közé jutásra. A két csapat szeptemberben Cegléden találkozott egymással, akkor Csuzicsék 28-25-re le tudták győzni Kökény István tanítványait.
 

Szoros küzdelem

A találkozó első gólját Tóth révén a Pest megyeiek jegyezték, ekkor talán még senki sem gondolta, hogy ez lesz az egyetlen alkalom a 60 perc során, amikor Takácsék állnak jobban. Kézilabdázóink Dzono, Radnic és Vasics találataival 3-1-re megfordították az eredményt és a hátralévő 55 percben már nem is adták ki kezükből az előnyt. Ettől függetlenül Grünfelderéknek komoly feladatot jelentett Bíróék lefékezése, ugyanis a látogatók Lászlai vezérletével mindössze 1-2 gólos hátrányban követték csapatunkat. Az MKC 10-9-es előnynél kezdte meg az utolsó 10 percet, de a kapuban átlagon felüli hatékonysággal „repkedő” Volarevics és a 30 perc alatt 5 gólig jutó Dzono vezetésével a hajrát megnyomták kéziseink, ennek eredményeként 3 gólos fórra vonulhattak pihenőre.


Izgalmas hajrá

A második játékrész álomszerűen kezdődött, miután az MKC egy 3-0-ás sorozattal indított, így a 34. percben már 18-12 állt az eredményjelzőn. A szép periódust egy hazai kettős emberhátrány és egy 4-0-ás ceglédi roham zárta le, így a 40. percben már csak 18-16-os fórban voltak a Skaliczki fiúk. A következő 10 percben mindkét csapat védekezése összeállt, azonban a kevés gólhoz, a kisebb-nagyobb technikai hibák is hozzájárultak. A záró 10 perc 21-19-ről indult és a különbséghez előbb Csuzics egyet, majd Grünfelder két gólt toldott hozzá, ezzel jelentősen megnövelve az MKC győzelmi esélyeit. A látogatók azonban nem adták meg magukat és zsinórban háromszor vették be Volarevics kapuját úgy, hogy a kövesdi hálóőr menet közben két 7 méterest, zsinórban pedig 4(!) hétméterest is megfogott. Az összecsapás végére azonban elfáradtak a Pest megyeiek, így Vasics és Dzono góljaira már tudtak válaszolni.
Az MKC négygólos győzelmet aratott és megőrizte esélyét a felsőházba jutásra. Együttesünk 15 mérkőzésből 11 egységet gyűjtött és jelenleg a 7. helyen áll a tabellán. Az Orosháza és a Gyöngyös egyaránt 13-13 ponttal áll az 5. és 6. pozícióban.


Szomszédvári rangadó

Kézilabdázóink legközelebb az újonc, 10. helyezett Kőnig-Trade Balmazújváros csapatához látogatnak. Az összecsapást december 14-én, vasárnap 18 órától rendezik meg a hajdúsági városban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Ceglédi KKSE 26-22 (15-12)
Mezőkövesd, 600 néző, vezette: Oláh, Bonifert
MKC: Volarevics (k), Vasics 2 (1), Szepesi 2, Csuzics 3 (2), Terenyi 1, Lókodi, Radnics 5, Grünfelder 3, Pálos, Pavlovics 1, Trivkovics, Nakhajenka, Pourghasemi 2, Dzono 7, Molnár, Holló B. Vezetőedző: Skaliczki László
Cegléd: Bősz, Mojsilov (kapusok), Országh 3 (1), Tóth N. 1, Lászlai 7, Hódi 1, Hegedűs, Nikolicza, Lepsényi 2, Takács B. 2, Perisics, Antal 3, Pocsai, Bíró 3 (2), Sipeki. Vezetőedző: Kökény István
Hetesek: 4/3, ill. 8/4
Kiállítás: 14, ill. 12 perc

Kapcsolódó hírek