Ugrás a tartalomhoz

Szeretet a gyermekek szemével (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Páratlan lehetőség rajzokon keresztül megtapasztalni, hogyan értelmezik a szeretetet a gyermekek, mit jelent nekik ez az érzés. A kisbabáját, gyermekét ölelő anya, a cicát simogató lány, vagy épp a természet szeretete. Mindez elénk tárul, ha belépünk a Közösségi Ház aulájában december 10-én megnyílt kiállításba.

A „Szeretet a gyermekek szemével” címmel hirdetett országos  pályázatot a Családháló, amelyhez mezőkövesdi pontként a Kabócák és Manócskák a Családok Egyesülete is csatlakozott. A beérkezett 100 alkotás közül több mint 30 rajz került a falra. A pályázat eredményét a tárlat megnyitóján hirdette ki  rövid köszöntőjét követően Árvai-Simonyi Ágnes elnök.  
Az óvodások közül Nyeste Benjamin részesült tárgyjutalomban. Az alsósok közül a harmadik helyet Juhász Noémi , és Laczkó Aletta Kata érte el, míg a második Varga Gréta Petra, az első pedig Galgóczi Gabriella lett. A felsősöknél  a legjobb rajznak Dorogi Enikő művét választották meg. A második helyezett Visnyei Vanda, Hajdú Réka és Hajdú Anna közös képe lett, míg a harmadiknak járó jutalmat Tomori Napsugár kapta.
Azok az alkotások, amelyek más pályázaton nem szerepelnek, az Idősek Otthonába kerülnek, hogy az ott élők számára is örömet szerezhessenek. A kiállítás 2015. január 26-ig tekinthető meg.
A Kabócák és Manócskák a Családok Egyesülete december 9-én a Modern Női Fonó elnevezésű foglalkozást szervezett, amely keretében az ügyes kezű anyukák karácsonyi ajtódíszt készíthettek.

N. E.

Kapcsolódó hírek