Ugrás a tartalomhoz

Kiváló szereplés (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Az elmúlt évtizedek legjobb eredményeit érték el a Mezőkövesd Zsóry utánpótlás csapatai az őszi szezonban. Tállai András a klub elnöke a jövő évi fejlesztési tervekről, a stadionrekonstrukcióról, valamint egy új edzőközpont létesítésének terveiről osztotta meg gondolatait a szervezet évértékelővel egybekötött utánpótlás évzáró ünnepségén december 11-én.

A Kispipa Étteremben megrendezett eseményen elsőként László István, a klub utánpótlás technikai koordinátora köszöntötte a résztvevő vezetőket, szakmai stáb tagokat és játékosokat. Kiemelte, hogy a mezőkövesdi U14-U21-es csapatok és a női felnőtt együttes teljesítményét összegezve az elmúlt évtizedek legsikeresebb időszakát zárták, mivel három korosztályos együttes is a dobogón telelhet az NB II-ben. Beszédében köszönetet mondott a vezetőknek és támogatóknak, akik komoly erőfeszítéseket tettek és tesznek a kövesdi labdarúgás erősödéséért, felemelkedéséért. Ezután Horváth Tamás szakmai vezető osztotta meg gondolatait, majd a korosztályos csapatok edzői értékelték részletesen a szezont. A dobogós együttesek közül az U15-ös csapat a 2. helyen áll Kubinyi József vezetésével, Szabó László U17-es gárdája a 3. pozíciót birtokolja féltávnál, míg a Sivák Sándor edzette U21-esek a 2. helyet foglalják el a tabellán. Mindhárom gárda az NB II-es pontvadászatban szerepel. A szintén NB II-es bajnokságban érdekelt U14-esek Bocsi Zoltán irányításával az 5. helyen állnak. Elek Norbert az U16-os korosztályos gárdát vezeti az U17-es megyei I. osztályú bajnokságban a Szentistván jogán, ahol csapatunk a 2. helyen áll. A Mezőkövesd Zsóry női felnőtt csapata Pap Sándor irányításával a 6. helyről várhatja a tavaszi folytatást.


Folytatódnak a fejlesztések

Tállai András elnök elmondta, hogy nagy érdeklődéssel hallgatta a beszámolókat és örömmel tölti el, hogy az utánpótlásrendszer jól működik. Hozzátette, hogy a kiváló eredmények mellett a játékosok létszáma is alátámasztja ezt, hiszen mintegy 300 labdarúgó sportol az utánpótláscsapatokban. Elmondta, hogy a Kormány által elindított társasági adó támogatási rendszernek köszönhetően az anyagi források biztosítottak a működtetéshez. Hangsúlyozta, hogy a felnőtt csapat szereplése nagy hatással van az utánpótlásra. Hozzátette, az NB I-ből történt kiesés megviselte a klubot, de most már egyértelműen a visszajutás a csapat célja, melyre az őszi szereplésből kiindulva minden esély megvan. Elmondta, a feljutáshoz adottak az anyagi és tárgyi feltételek, ráadásul az infrastruktúra területén további fejlesztések lesznek. Tállai András kiemelte, hogy a költségvetésből 220 millió Ft-os támogatást kapott a klub, melyhez a jövő évi keretből további 180 millió Ft érkezik. A klub vezetői az évértékelő napján, azaz december 11-én aláírták a kivitelezői szerződést, így jövő nyárra megépülhet a Városi Stadion Széchenyi út felőli főlelátója is. A munkálatok már tavasszal megkezdődnek, de a felnőtt bajnoki mérkőzéseket meg tudják majd rendezni a Stadionban. Hozzátette, nagy álma valósulna meg azzal, ha a tavaszi szezon végén együtt ünnepelhetnék a stadionfejlesztésének befejezését az élvonalba jutással.


Új edzőközpont létesülhet

A Tűzoltópályán kialakított Sportcentrum fejlesztése szintén fontos feladat lesz, továbbá a Zsóry Camping területén is nagyszabású beruházás valósulhat majd meg, ahol egy magas színvonalú edzőközpontot szeretnének kialakítani. A klubvezető elmondta, hogy a tervek között nagyméretű füves-, valamint fedett pályák építése is szerepel, melyek a labdarúgás mellett más sportágakat- például kézilabda, kosárlabda- is kiszolgálhatnak. Az edzéseken túl a szállás és étkezési lehetőséget is helyben szeretnék megvalósítani, így akár más csapatok is igénybe vehetik edzőtáborozásra a komplexum szolgáltatásait. Tállai András hangsúlyozta, hogy a társasági adórendszernek köszönhetően akár 2-3 év alatt megvalósulhat a beruházás, amely szintén nagy lökést adhat a sportág fejlődéséhez.
Az esemény végén Tóth László, a felnőtt csapat vezetőedzője osztotta meg gondolatait. Elmondta, hogy a jól megszervezett utánpótlásnak köszönhetően akár 3-4 éven belül több játékos is bekerülhet a felnőtt keretbe. Az egyik fontos cél, hogy a helyi utánpótlásból 4-5 olyan focistát neveljenek ki, akik folyamatosan tagjai lehetnek az első csapatnak és közülük legalább 2-3 játékos rendszeresen pályára lépjen. A szakember alázatra és nagy szorgalomra buzdította a fiatalokat, amely nagyon fontos ahhoz, hogy a legjobbak között szerepelhessenek.

Kapcsolódó hírek