Ugrás a tartalomhoz

Győzelembe „rohantak” (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Kőnig-Trade Balmazújváros – Mezőkövesdi KC 28-32 (10-15)

Újabb fontos és értékes sikert ért el városunk felnőtt csapata. Együttesünk Balmazújvárosból megérdemelten hozta el a bajnoki pontokat, így kézilabdázóink továbbra is versenyben vannak a felsőházba jutásért.

Az NB I-es kézilabda bajnokság 16. játéknapján az újonc hajdúsági gárdához látogattak Lókodiék december 14-én. A hazaiak 5 ponttal a 10. helyen, míg az MKC  11 ponttal a 7. pozícióban várta a mérkőzést. Mindkét csapatnak nagy szüksége volt a győzelemre. Mekaruék a kiesés elkerüléséért harcolnak, ugyanakkor Szepesiék az első ötbe jutásért küzdenek, éppen ezért Skaliczki László gárdájának is létfontosságú volt a két pont begyűjtése. A két csapat szeptemberi találkozóján 27-22-es mezőkövesdi siker született, így az esélyeket illetően egy kicsit az MKC felé billent a mérleg nyelve.


Ragyogó félidő

A találkozó kiválóan kezdődött csapatunk számára, hiszen két perc alatt Csuzics és Vasics is beköszönt Knezevicsnek, viszont nem sokkal később Dioris szépített. A nagy rohanás ezután is folytatódott, melynek eredményeként Dzono, majd postafordultával Oláh zörgette meg a hálót, így a 4. percben 3-2-es kövesdi vezetés állt az eredményjelzőn. Ezt követően mindkét csapat védekezése feljavult, és ez a gólok számában is meglátszott. Kézilabdázóink ezzel együtt egészen a játékrész derekáig megőrizték 1-2 gólos előnyüket, azonban 6-4-es vezetés után támadásban több lövését is elpuskáztak. Az MKC hibáit kihasználva a vendéglátók előbb egyenlítettek, majd Bali átlövése után a 18. percben 7-6-ra megfordították az állást. Ekkor Skaliczki László időt kért és egy perc alatt rendezte a sorokat. Együttesünk Radnic találatával gyorsan egalizált, majd sorrendben Csuzics, Grünfelder, Trivkovics és Radnic góljai révén kéziseink a 24. percben már 11-7-es fórt szedtek össze. Együttesünk a hajrában sem veszített lendületéből, sőt az utolsó percekben valósággal lerohanták a hazaiakat. Nem sokkal a szünet előtt Pavlovics találata után már hat gólos előnyt ünnepelhettek a kövesdi drukkerek, melyből végül öt gól maradt meg a szünetig.


őrült rohanás

Fordulás után Dzono átlövése talált utat a hazaiak hálójába, majd nagy rohanásba  kezdtek a felek. Hat perc alatt összesen 8 gól született egyenlő leosztásban, így a különbség nem változott, a 36. percben 19-14-re vezetett az MKC. A két együttes a folytatásban sem „kapcsolt vissza” a sebességből. A védekezésről teljesen megfeledkeztek a gárdák, szinte minden támadás góllal zárult, ennek köszönhetően újabb 5 perc elteltével 22-17-es előnyben voltak kézilabdázóink. Ekkor Skaliczki László ismét időt kért, de a játék képe nem változott; Pavlovics góljára Temesvári azonnal válaszolt, majd Csuzics értékesített higgadtan egy hétméterest. Együttesünk a játékrész derekán egy kicsit nagyobb hangsúlyt fektetett a védekezésre, ennek eredményeként Szepesi találata után a 47. percben már 27-20-as kövesdi fórt mutatott a digitális tábla. A Skaliczki fiúk végig ezt követően is egyenletes teljesítményt  nyújtottak és 30-22-es vezetésnél kezdhették meg az összecsapás záró nyolc percét, ezzel gyakorlatilag eldőlt a pontok sorsa. Lókodiék a magabiztos előny tudatában egy kicsit visszavettek a tempóból, de a hajdúságiak erejéből csak a különbség kozmetikázására futotta. Együttesünk a találkozó jelentős részében jobban játszott és teljesen megérdemelt sikert ért el az egyre nehezebb helyzetbe kerülő Balmazújváros ellen.
Együttesünk a győzelemnek köszönhetően utolérte pontszámban az Orosházát, így mindkét csapat 13-13 ponttal áll a tabella 6. és 7. helyén. A Gyöngyös 15 egységet szerzett és ezzel az 5. pozíciót foglalja el.


Nehéz meccsek

Csapatunk ezen a héten két összecsapást fog lejátszani a bajnokságban. Grünfelderék elsőként a Balatonfüredet fogadják Mezőkövesden. A találkozó december 17-én, szerdán 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. Három nappal később a PLER Budapest vendégeként lépnek parkettre Lókodiék, akik az év utolsó tétmérkőzését december 20-án, szombaton 18 órától fogják lejátszani a fővárosban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Kőnig-Trade Balmazújváros – Mezőkövesdi KC 28-32 (10-15)
Balmazújváros, 600 néző, Vezette: Bán Tamás és Szloska Krisztián

BKK: Knezevics – Diorisz 4, Oláh T. 1, Salamon 1, István 3, Mekaru 5 (3), Csuruvia 2. Csere: Oláh Z. (kapus), Korsós 2, Balázs, Bali 6, Nagy N. 2, Füleki, Temesvári 2, Hajdu T. Vezetőedző: Füzesi Ferenc
MKC: VOLAREVICS – VASICS 5, DZONO 7, Trivkovics 1, Pavlovics, Radnics 3, Szepesi 4. Csere: Holló B. (kapus), CSUZICS 7 (2), Lókodi 1, Purgasemi, Grünfelder 3, Terenyi, Nakhajenka 1. Vezetőedző: Skaliczki László

Hétméteresek: 5/3, ill. 4/2
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Kizárás: Balázs S. ( 60.p, három kétperces)

B. K.

(Fotó: kovesdisport.hu)


Kapcsolódó hírek