Ugrás a tartalomhoz

Meggyulladt az öröm lángja (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Már a harmadik gyertya is ég városunk adventi koszorúján. A Mezőkövesd Önkormányzata és a Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. által szervezett városi gyertyagyújtás bronzvasárnapi ünnepségét december 14-én rendezték meg a Jézus Szíve templom előtti téren.

Advent harmadik, az úgynevezett öröm, vagy gaudete vasárnapján az Úr eljövetelének közelségét ünnepeljük. A városi eseményen elsőként a Szent István Katolikus Általános Iskola diákjainak műsorát nézhették meg a jelenlévők. A tanulók verses, énekes és hangszeres előadása igazi ünnepi hangulatot teremtett. Ezt követően a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola fiataljai megható énekes, illetve prózai műsorral hívták fel a figyelmet a szeretet, a remény és a hit fontosságára.
Az ünnepség zárásaként Antal Alexa, a Szent László Gimnázium diákja gyújtotta meg az örömet jelképező rózsaszín gyertyát az adventi koszorún. A résztvevők ezt követően forró teát és forralt bort fogyaszthattak a szervezőknek köszönhetően.

Az „Ezer csillag a szegényekért” elnevezésű jótékonysági akció keretében ezúttal is várták az adományokat a Mezőkövesdi Karitász tagjai, akik az összegyűlt pénzt a rászorulók részére juttatják el. A segítő szándékú emberek a súlyos betegséggel küzdő, három éves Szarvas Zsófi gyógyulásának elősegítésére is adakozhattak.


„Öleljük át a Kavicsost”

A városi gyertyagyújtás negyedik, egyben utolsó eseményét a „Hozz egy gyertyát és öleld át a Kavicsost” elnevezésű kezdeményezés fogja zárni. A különleges akció keretében a város lakói egymás kezét fogva próbálják átölelni a tavat, ezzel is jelképezve a szeretetet és a Mezőkövesden élők összetartását, összetartozását. Az ünnepséget december 21-én, vasárnap 16 órától rendezik meg a Jézus Szíve templomnál.

B. K.

Kapcsolódó hírek