Ugrás a tartalomhoz

Többszörös gólkirály érkezett

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesden folytatja pályafutását Bajzát Péter (bal oldalt) és Gengeliczki Gergő. A labdarúgók az első osztályú Nyíregyháza csapatától érkeztek félévre kölcsönbe.

A 33 esztendős Bajzát Péter támadó poszton erősítheti csapatunkat a tavaszi szezonban. Sikerekben gazdag pályafutása során játszott Egerben, Debrecenben, a német másodosztályú Oberhausenben, Győrben, Pécsett, Diósgyőrben és Nyíregyházán. Legnagyobb sikereit a hajdúsági, a Rába-parti és a nyírségi csapatban érte el. A rutinos játékos 1998-tól 2004-ig erősítette a DVSC együttesét, ahol 129 bajnoki mérkőzésen 38 gólt szerzett. A Győr csapatában 2005-től kezdve öt évig játszott és 92 találkozón összesen 57-szer zörgette meg az ellenfelek kapuját. A zöld-fehér gárdában a 2006-2007-es szezonban 18 gólt, míg a 2008-2009-es évben 20 találatot jegyzett és mindkétszer az NB I gólkirálya lett. Tavaly Nyíregyházán szintén kimagasló teljesítményt nyújtott, ugyanis 26 mérkőzésen 25 (!) alkalommal vette be a riválisok kapuját, ezzel az NB II-es pontvadászatban is a leggólerősebb játékos lett.
Teljesítményével kapcsolatban érdekesség, hogy 2011. november 26-án a Pécs együttesében öt gólt szerzett a Vasas ellen, amiért a Nemzeti Sport 10-es osztályzattal jutalmazta. Bajzát Péter az előző bajnokágban nyíregyházi játékosként is megkeserítette az angyalföldiek dolgát, ugyanis ősszel a Sóstói Stadionban három, míg tavasszal a fővárosban két gólt szerzett. Emlékezetes produkciót nyújtott 2013. május 24-én is, amikor a Szigetszentmiklósnak alig több mint egy óra alatt egy mesternégyest „hintett” az NB II-es pontvadászat 29. fordulójában.

Erősödő védelem

A 21 esztendős Gengeliczki Gergő a Budapest Honvéd labdarúgó akadémiáján nevelkedett és főként a hátsó alakzatot erősítheti, de főleg pontrúgásokból az ellenfél kapuja előtt is hatékonyan teljesít. A tehetséges labdarúgó négy esztendőt töltött a Magyar Futball Akadémián (MFA), majd két évig a fővárosiak második csapatában, az NB II-es Budapest Honvéd-MFA együtteséven szerepelt, és többek között a Mezőkövesd ellen is pályára lépett. A védő ezt követően Nyíregyházára igazolt, ahol a szakmai stáb alapemberként számított rá a másodosztályú bajnokcsapatban. ősszel az OTP Bank Ligában 11 találkozón jutott szóhoz. A két klub megállapodása értelmében a labdarúgók 2015. június 30-áig szerepelnek Mezőkövesden.

B. K.

Kapcsolódó hírek