Ugrás a tartalomhoz

Mozgalmas időszak (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Edzőtáborozással, intenzív tréningekkel és több edzőmérkőzéssel folytatja felkészülését ezen a héten a Mezőkövesd Zsóry NB II-es felnőtt csapata. Csapatunk játékoskerete Dvorschák Gábor után újabb rutinos labdarúgókkal erősödött.

A keret tagjai január 5-én találkoztak először a Városi Stadionban, azóta elsősorban erőfejlesztő edzésekkel hangoltak a bajnoki rajtra. Kulcsárék január 19-én edzőtáborba vonultak a Zsóry üdülőterületén és az előttünk álló két hétben zömében napi két edzéssel folytatják a munkát. Csapatunk programja zsúfolt lesz ezen a héten, hiszen két edzőmérkőzés mellett egy kispályás teremtorna is szerepel a menetrendben.


Sűrű menetrend -megváltozott időpontok


Együttesünk elsőként az OTP Bank Ligában szereplő Diósgyőri VTK gárdájához látogat január 22-én, csütörtökön. A találkozó az előzetes tervektől eltérően egy órával később, azaz 14 órakor kezdődik Miskolcon, a Diósgyőri Stadion új műfüves pályáján.
Két nappal később hazai környezetben is megnézhetik Hegedűséket a szurkolók, ugyanis január 24-én, szombaton 11 órakor a harmadosztályú Termálfürdő FC Tiszaújváros érkezik Mezőkövesdre. Az összecsapást a Városi Stadion műfüves játékterén rendezik meg.
Kunságiék január 25-én sem fognak unatkozni, mivel egy kispályás teremtornán vesznek majd részt Szerencsen. Együttesünk ellenfele a következő nagypályás edzőmérkőzésen az élvonalban érdekelt Puskás Akadémia lesz Mezőkövesden. A találkozó január 28-án, szerdán 14 órakor kezdődik a műfüves pályán.


Indulunk a Borosin

Labdarúgóink többéves szünet után ismét részt vesznek a Dr. Borosi László teremlabdarúgó emléktornán. A 30. alkalommal megszervezett sportesemény selejtezőjében 11 csoportban összesen 56 csapat vesz részt január 31-én és február 1-jén. A mezőkövesdi selejtezőt február 1-jén rendezik meg a Városi Sportscarnokban és városunk felnőtt csapata mellett a megyei II. osztályú Vatta, Mezőcsát és Cserépfalu, valamint a megyei III. osztályú Tiszabábolna szerepel. A torna pontos menetrendjét később készítik el.


Újabb labdarúgók érkeztek

A napokban hivatalosan is eldőlt, hogy a korábban Szombathelyről szerződtetett Dvorschák Gábor mellett újabb öt játékos folytatja városunkban pályafutását. Beszámoltunk róla, hogy Mezőkövesdre igazolt Nyíregyházáról Bajzát Péter és Gengelizki Gergő. Eldőlt továbbá, hogy ifjabb Nyilas Elek személyében egy fiatal középpályás érkezett Soroksárról. Dombó Dávid az osztrák SV Lafnitz kapusa volt, míg Lukács Raymond a román másodosztályú FC Bihor csapatát erősítette, ahol az előző pontvadászatban 15 találattal gólkirályi címet szerzett. Tóth László vezetőedző elmondta továbbá, hogy a tesztelik a 21 éves Furár Róbertet, aki Szarvasról érkezett és támadó poszton vethető be, azonban ő tavasszal még egy alacsonyabb osztályú csapatnál kölcsönben szerepelhet. Hozzátette, ezzel együtt a játékoskeret 95%-ban összeállt a tavaszi szezonra.

B. K.

Kapcsolódó hírek