Ugrás a tartalomhoz

Dupla Máté módra – Kövesdi diadal Szerencsen

Mezőkövesd Zsóry FC - Termálfürdő Tiszaújváros 2-0 (0-0)

Megszerezte első győzelmét 2015-ben városunk felnőtt csapata. Együttesünk Máté János duplájával diadalmaskodott a Tisza-parti gárda ellen lejátszott felkészülési találkozón. Labdarúgóink egy nappal később aranyérmet szereztek a Szerencsen megrendezett IV. Uray Attila teremtornán.

Az NB III-as Tiszaújváros ellen folytatták a felkészülést Tóth László tanítványai január 24-én. A két csapat legutóbb szeptemberben találkozott egymással a Magyar Kupa 3. fordulójában, akkor Hegedűsék magabiztos játékkal 3-0-ra legyőzték az újvárosiakat.


Magabiztos siker

A felkészülési összecsapás első 30 perce kiegyenlített játékot hozott, a csapatok elsősorban a két 16-os között passzolgattak. Ebben a periódusban kevés lehetőséget láthattak a szurkolók. A 12. minutumban Kerekes szabadrúgása zúgott el centikkel a bal sarok mellett, míg a 28. percben egy baloldali sarokrúgás után Czégel bombázott jócskán a kapu fölé. Ezt követően együttesünk magához ragadta az irányítást és több ígéretes lehetőséget is kidolgozott. A 30. percben Kulcsár szabadrúgása után Molnár lőtt 20 méterről a kapus kezébe, majd egy perccel később Takács tüzelt félfordulatból kevéssel a bal alsó sarok mellé. Három minutummal később Kulcsár szabadrúgásból veszélyeztette a látogatók ketrecét, azonban lövése a keresztléc fölött landolt. A hajrában Bajzát villant meg kétszer, de a gólvonalon nem tudta átjuttatni a játékszert. A 40. percben mintegy 10 méterről a jobb kapufát találta el, míg a 44. percben Molnárral játszottak össze remekül, de az éles szögből leadott kísérlete elakadt a kifutó Tóthban.
Tóth László a szünetben szinte mindenkit lecserélt. Labdarúgóink rövid „bemelegítést” követően a folytatásban is lendületesen és ötletesen futballoztak. A 49. percben Baracskai csapott le egy pontatlan újvárosi átadásra, azonban ziccerét Roza kiütötte, míg Lukács ismétlése a keresztlécről vágódott vissza a mezőnybe. Az 57. minutumban Tajthy életerős kísérletét védte újfent az újvárosi hálóőr, aki öt perccel később már nem tudta megőrizni kapuját a góltól. Egy lendületes kövesdi akció végén Hegedűs Csaba tört be bátran két védő között a 16-oson belülre, ahol lerántották. A 11-est Máté nagy erővel a jobb alsó sarokba lőtte. Labdarúgóink a gól után villámgyorsan megduplázhatták volna előnyüket, azonban előbb Tajthy 14 méteres kísérletét, majd a félidő felénél Baracskai szöglete után Máté gyönyörű kapáslövését is kitornászta ujjheggyel Roza. Csapatunk a folytatásban is nagy fölényben futballozott és ez nem sokkal a lefújás előtt újabb gólt eredményezett. Egy formás támadás végén Máté kapott jó átadást és 17 méterről okosan a bal alsó sarokba helyezett, beállítva ezzel a 2-0-ás végeredményt.


Aranyéremmel zárták a hetet

Hegedűsék egy nappal később a IV. Uray Attila Labdarúgó Emléktornán vettek részt a szerencsi Kulcsár Anita Sportcsarnokban. Csapatunk a megyei I. osztályú Mád ellen meglepő vereséggel kezdte szereplését, viszont a folytatásban minden akadályt sikerrel vettek a Tóth fiúk. A szintén megyei I. osztályú Tállya ellen magabiztosan megnyert találkozót követően az elődöntőben 5-2-re győztek a DTK U21-es gárdája ellen. Mátéék a fináléban kiköszörülték a nyitómérkőzésen esett csorbát, ugyanis nagy küzdelemben 3-2-re legyőzték Vígh Ferenc együttesét, így megnyerték a teremtornát. Labdarúgóink az aranyérem mellett egy különdíjat is elhoztak, mivel a szervezők Dombó Dávidot választották meg a legjobb kapusnak.


Edzőmeccsek, teremtorna

Csapatunk ezen a héten ismét edzésekkel, edzőmeccsekkel és teremtornával folytatja a felkészülést. Legközelebb az NB I-es Puskás Akadémia érkezik Mezőkövesdre. A találkozót január 28-án, szerdán 14 órától rendezik meg a Városi Stadion műfüves pályáján. Kulcsárék december 31-én, szombaton 13 órától a DVSC-TEVA vendégeként lépnek pályára Debrecenben, míg február 1-jén részt vesznek a dr. Borosi László Teremlabdarúgó Emléktorna kövesdi selejtezőjében.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry FC - Termálfürdő Tiszaújváros 2-0 (0-0)
Mezőkövesd, Városi Stadion, műfüves pálya, 200 néző Játékvezető: Kátai (Márkus, Demeter)
Mezőkövesd Zsóry 1. félidő: Dombó, Búrány, Gengeliczki, Dvorschák, Engel, Tajthy, Takács, Kulcsár, Molnár, Bajzát, Medgyes
Mezőkövesd Zsóry 2. félidő: Herceg, Hegedűs Cs., Gengeliczki, Baracskai, Hegedűs D., Hanzl, Csirmaz, Tajthy (Dorkó 65.), Furár, Máté, Lukács

Tiszaújváros 1. félidő: Tóth Cs., Galambos, Czégel, Hajdu, Molnár F., Polényi, Hussein Shadi, Kerekes, Molnár L., Kovács, Potyka
Tiszaújváros 2. félidő: Roza, Galambos, Fodor, Lippai, Kele, Czimmer, Török, Horváth T., Tóth T., Kerekes, Molnár L.

Gólok: Máté J. (63. 11-esből, 89.)

Kapcsolódó hírek