Ugrás a tartalomhoz

Már dolgoznak (videóval)

Mezőkövesd hírei

A munkaterület elkerítésével, az elhatároló, takaró elemek kihelyezésével és a meglévő díszburkolat felszedésével kezdte el a munkát a kivitelező a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben.

A Zsóry-fürdő mintegy 1,4 milliárd értékű komplex fejlesztése, gyógyászati és új élményelemekkel való bővítésére az ÉMOP 2.1.1-es pályázat révén 499 millió Ft-ot nyert el támogatásként városunk, míg a fennmaradó összeget az önkormányzat önerőből finanszírozza. A fejlesztés keretében teljes mértékben megújul az uszoda, a C épület, illetve új fedett élményparkot és négy csúszdából álló csúszdaparkot alakítanak ki. Emellett az Olajfa úton új beléptető kaput létesítenek. A beruházás során egy új, mentesítő kutat is fúrnak. A Napfürdő és az Olajfa út felőli részen világítással ellátott röplabda és focipályát építenek, illetve egy színpaddal ellátott rendezvényparkot is kialakítanak.
A Reenergy Holding Zrt.-vel kötött kivitelezői szerződést január 14-én írták alá, amelyet követően a cég átvette a munkaterületet.
„Január 22-én a kivitelező átvette a területet munkavégzésre. A cég az elmúlt napokban két, a 3-as út, az uszoda melletti területet és a C-épületet, illetve szociális helyiségeket lekerítette, elhelyezte az elhatároló, takaró elemeket. Emellett a meglévő díszburkolat felszedését is elvégezték már. A munkát a közműkiváltásokkal, az uszoda melletti rész földmunkáival folytatják. Március 16-20. között a fürdő zárva lesz az éves karbantartási feladatok elvégzése miatt. A március 20-ai nyitást követően az uszoda már nem fog üzemelni. A többi szolgáltatásunkat zavartalanul vehetik igénybe vendégeink.  Az uszoda felújítási munkálataival párhuzamosan zajlik majd a tervek szerint a C-épület átalakítása és a kerítés bontása, illetve az új kerítés építése is” – emelte ki Vámos Zoltán, fürdővezető.
Emellett a fürdő üzemeltetői kérték a kivitelezőt, hogy a vegetációs időszakban a meglévő zöldfelület ritkítását, minőségi cseréjét, a díszburkolat és közvilágítási rendszer kialakítását is elkezdjék, hogy a Matyó Húsvétra már rendezett külső körülmények között fogadhassák a vendégeket.
A munkaterület lekerítése miatt a vendégforgalom ezentúl a fürdő főbejáratán, illetve a középső, ikermedence felé vezető járdán bonyolódik majd. A tervek szerint augusztus végére, szeptember elejére átadják majd az elkészült beruházást.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek