Ugrás a tartalomhoz

Aláírták a Kánya patak rekonstrukciójára vonatkozó kivitelezői szerződést.

Mezőkövesd hírei

A megállapodást június 6-án ünnepélyes keretek között kötötték meg a projekt nyitórendezvényén.

Mezőkövesd Város Önkormányzata még 2010-ben nyújtott be pályázatot „Kánya-patak középső szakaszának rekonstrukciója” címmel, amelyen sikeresen szerepelt településünk.

 

A projekt a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával jöhetett létre. A beruházás összköltsége 536 millió forint, amelyből 482 millió forint pályázati forrás. A fennmaradó, az összköltség 10%-át pedig az Önkormányzatnak kell biztosítania önerő formájában.

A tervek elkészítése, a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kerülhetett sor június 6-án a beruházás sajtótájékoztatóval egybekötött nyitórendezvényére a Polgármesteri Hivatalban. A képviselő-testület döntése értelmében a kivitelezést a Pharos 95' Kft. nyerte el. A kivitelezői szerződést az Önkormányzat nevében dr. Fekete Zoltán polgármester, a kivitelező cég képviseletében pedig Végh Gábor ügyvezető igazgató írta alá.

A cég a szerződés aláírást követően átveszi az érintett munkaterületet és a tervek alapján elkezdi a beruházást. A projekt keretében Szomolya közigazgatási területétől kezdve 9 km hosszan, egy jelentős mederkotrási munka, valamint Mezőkövesd belterületén pedig 2,5 km hosszan a régi Kánya patak medrének előgyártott betonelemekkel történő kimélyítése történik majd meg. Az első lépésként a szükséges elemeket gyártják le, valamint az érintett területen található mintegy 10 darab műtárgy, híd felújítását végzik el. Ezt követően pedig a fák, bokrok kiirtása történik majd meg.

A tervek szerint 2012 májusában fejeződik be a Kánya-patak rekonstrukciója, mely nagy előrelépést jelent majd a csapadékvíz-elvezetés terén.

Kapcsolódó hírek